"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΝουΔοΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Γαλάζιος θούριος των απανταχού σαχλαμαρίστας - Η Δόμνα Μιχαηλίδου ως αντίπαλο δέος του... Καρανίκα!

Βραβείο γαλέτας χωρίς αλεύρι για το έτος 2019 λαμβάνει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου! Στο μήνυμά της για την 28η Οκτωβρίου κατόρθωσε να παντρέψει τον εθελοντισμό (κορόιδο αγγαρειομάχος μαζεύει γόπες σε παραλία για να κονομάει η ΜΚΟ και να κάνουν φιγούρα οι διάσημοι) με τον επικό αγώνα των προγόνων μας εναντίον των Ιταλών.

➥ Έγραψε η υφυπουργός στο facebook: «Χρόνια πολλά! Σήμερα η εθνική μας εορτή μάς θυμίζει όσο ποτέ τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού. Με συγκίνηση θυμόμαστε τις θυσίες των παπούδων μας για την οικογένειά τους, την επόμενη γενιά, την πατρίδα τους».

Το λαθάκι στο «παπούδων» με το ένα «π» ας το παραβλέψουμε. Το σφάλλειν ανθρώπινον λένε... Ομως, δεν πρέπει να παραβλέψουμε το παρακάτω, όπου ο φλουφλισμός αναγορεύεται σε ηρωισμό.

Η κυρία Μιχαηλίδου πάει μέσω μιας λεκτικής «γέφυρας» («θυσίες των παπούδων μας») να το στρίψει στην αγγαρειομαχία: «Θυσίες που διασφάλισαν σε εμάς ένα πλαίσιο καθημερινότητας όπου η προσφορά στο σύνολο ευτυχώς δεν απαιτεί βία και αίμα. Ας τους τιμήσουμε, λοιπόν, με τη σειρά μας υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ο εθελοντισμός είναι όχι απλά κοινωνική προσφορά αλλά εθνική ευθύνη. Είναι υποχρέωση κάθε ανθρώπου να δώσει πίσω στον κόσμο τουλάχιστον το ισοδύναμο αυτού που έχει πάρει απ’ αυτόν». Ζήτω η Ελλάς!

Τον θούριο των απανταχού σαχλαμαρίστας η κυρία Μιχαηλίδου τον κλείνει με ορισμένα hashtags (προφέρονται χάσταγκς και είναι θεματολογικές σημάνσεις διαδικτυακής ανάρτησης): #28october #parelasi @ Syntagma Square

Αυτή είναι η ιδανική συνταγή του φλουφλικού τρεντουλισμού, μέσω του οποίου μπορεί κάτι μεγάλο και σπουδαίο να ισοπεδωθεί στο επίπεδο της απόλυτης σάχλας. Ολα ίσιωμα, όλα στην κιμαδομηχανή της πολιτικής ορθότητας, όλα ανούσια, φτηνά και μάταια.

Όχι, κυρία Μιχαηλίδου. Οι θυσίες των προγόνων δεν μας θυμίζουν ότι πρέπει να κλείνουμε τους διακόπτες την «Ημέρα της Γης» αλλά πως...



 ανά πάσα στιγμή μπορεί να κληθούμε να πάρουμε τα όπλα για να λιανίσουμε όποιον απειλήσει την ελευθερία μας και τον τρόπο της ζωής μας.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: