"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ: Ζήτω η Ελλάδα, κοριτσάρα μου!

Του ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ
Έχω δηλώσει κι έχω γράψει άπειρες φορές, πως μόνο χαρά και καμάρι αισθάνομαι όταν βλέπω ξένους που μετέχουν ουσιαστικά της ημετέρας (κι όχι της ειμαιτέρας) Παιδείας. 

Η κοινωνία μας είναι πολυφυλετική εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είναι όμως ΜΟΝΟΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ

Ο κορίτσαρος που κρατάει τη σημαία μας - κι η μάνα της που δακρυσμένη την παρακολουθεί - δεν φοράνε μπούργκα ούτε μαντίλα ούτε κελεμπίες και χαϊμαλιά της χώρας καταγωγής τους.

 Ήρθαν εδώ για να γίνουν Έλληνες. Και έγιναν.  

Μιλάνε, όπως η Αλβανίδα που μού κρατάει το σπίτι, Ελληνικά καλύτερα από τον Τσίπρα, δούλεψαν και πρόκοψαν στην Ελλάδα, τα παιδιά τους έχουν υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό και το όνειρό τους είναι να μείνουν για πάντα εδώ, στη χώρα που θεωρούν δεύτερη και ίσως πρώτη πατρίδα τους. 

Τον Αντετοκούμπο δεν τον εκτιμάμε μόνο επειδή κεντάει στο μπάσκετ, αλλά επειδή προέρχεται από μια οικογένεια που βάφτισε τα παιδιά της Θανάση και Γιάννη και όχι Αχμέτ και Μοχάμαντ.  

Το πρόβλημα είναι με όσους ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να γίνουν Έλληνες, αλλά αντιθέτως ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ να βυθίσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη στον διαρκή εφιάλτη της θεοκρατικής δικτατορίας και πολύ πιθανόν στην τραγωδία ενός μεταμοντέρνου πανευρωπαϊκού εμφυλίου. 

Το πρόβλημα ονομάζεται ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜ, που...


 δυστυχώς αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό του υπερσυνόλου ΙΣΛΑΜ. (Ενώ ο φανατικός Χριστιανισμός και είναι αμελητέο ποσοστό στο σύνολο του χριστιανικού κόσμου και δεν του περνάει καν από το μυαλό να σκοτώνει τυφλά αλλόθρησκους.) 

Δεν ξέρω το θρήσκευμα της σημαιοφόρου ή αν έχει θρήσκευμα

Το ντύσιμό της όμως και το ντύσιμο της μάνας της δείχνει πως όποιο και να είναι αυτό, το βιώνουν εκκοσμικευμένα, έχουν δηλαδή προσχωρήσει στη σύμβαση της ανεκτικότητας την οποία έχει προσυπογράψει μετά από αιώνες θρησκευτικών συγκρούσεων και ποταμών αίματος το ΣΥΝΟΛΟ του ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.  

Ζήτω η Ελλάδα, κοριτσάρα μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: