"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΝουΔοΠΑΣΟΚοΚΚΕδοΣΥΡΙΖΑίικα ΣΟΥΡΓΕΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Η εφαρμογή των κανόνων

Η πολιτική κρίνεται για τα αποτελέσματά της. Ούτε για το στιλ της ούτε για τις διακηρύξεις ούτε για τις υποσχέσεις, τους υπαινιγμούς, τις σχέσεις με τα ΜΜΕ και τα άλλα ηχηρά παρόμοια, τα οποία πάνε ασορτί με τη λουστραρισμένη παρακμή.

Τα αποτελέσματα, λοιπόν, στον τομέα της δημόσιας τάξης είναι κακά - κι όσο χειροτερεύει η κατάσταση άλλο τόσο προσπαθεί να περισώσει την εικόνα του ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προβαίνοντας σε άκαιρες και επιζήμιες για την κοινωνία κινήσεις εντυπωσιασμού.

Σύμφωνα με το newsbreak.gr, τα στοιχεία για την εγκληματικότητα στην Αττική το πρώτο εξάμηνο του 2019 δείχνουν έξαρση της εγκληματικότητας, αφού «κατά μέσο όρο κάθε μέρα πραγματοποιούνται 10 ληστείες, 129 κλοπές και διαρρήξεις, 37 κλοπές Ι.Χ., εννέα υποθέσεις ναρκωτικών και τρεις παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Χαρακτηριστικότερο όλων είναι πως μόνο μία στις 10 κλοπές/διαρρήξεις εξιχνιάζεται!

Δεν τελειώνουν, όμως, εκεί τα εφιαλτικά στοιχεία. Το πρώτο εξάμηνο του έτους σημειώνεται μία δολοφονία ανά οκτώ ημέρες και ένας βιασμός ανά 7 ημέρες. Βέβαια, εκτός από την εγκληματικότητα, και η πάταξη δεν είναι σε καλύτερα μονοπάτια, αφού από το σύνολο των υποθέσεων εξιχνιάζεται κατά μέσο όρο το 40%».


Κι ενώ η εγκληματικότητα καλπάζει, ο κ. Χρυσοχοΐδης θεώρησε σκόπιμο να δηλώσει ότι πρόκειται να παραβιάσει τον νόμο πηγαίνοντας μαζί με τον 15χρονο γιο του να παρακολουθήσει ταινία, η οποία έχει κριθεί ως κατάλληλη μόνο για ενηλίκους.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, έχοντας επί σειρά ετών υπηρετήσει το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να μην είναι σε θέση να το αντιληφθεί, αλλά οι υπουργοί οφείλουν να αποτελούν πρότυπα προσήλωσης και στο γράμμα και στο πνεύμα των νόμων. Δεν πρέπει να επιλέγουν ποιοι από τους νόμους τους... αρέσουν ώστε να τους τηρήσουν ούτε να δηλώνουν πρόθεση παραβίασης της νομοθεσίας για να φανούν «μοντέρνοι» και αρεστοί στην ξοφλημένη Αριστερά.

Ας ασχοληθεί σοβαρά με τα του οίκου του ο κ. Χρυσοχοΐδης, αν δύναται να το πράξει αυτό, κι ...


ας αφήσει τις υποθέσεις του σινεμά σε άλλους.


Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: