"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΝουΔοΠΑΣΟΚοΚΚΕδοΣΥΡΙΖΑίικα ΣΟΥΡΓΕΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Τζοκερισμός, λενινισμός και γελοιοκρατία


Αστυνομικοί διακόπτουν την προβολή προκειμένου να συλλάβουν ανηλίκους που παρακολουθούσαν ταινία ακατάλληλη για την ηλικία τους. 


Πατέρας δείχνει τη μητέρα του παιδιού του. «Αυτή μας έστειλε την αστυνομία». 


Μία υπουργός καταγγέλλει ότι ανταγωνιστική εταιρεία διανομής κατέδωσε τους αιθουσάρχες που πρόβαλαν σε ανηλίκους ταινία ακατάλληλη για ανηλίκους. 


Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναβαθμίζει τον ιδεολογικό του αγώνα: «Πρόκειται για ταινία που δείχνει τη συστημική ταξική αδικία. Την αδικία που γεννά το ταξικό μίσος, την εξέγερση των από κάτω». Οθεν και η αντίδραση των κατασταλτικών μηχανισμών του αστικού κράτους


Ο υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία των κατασταλτικών μηχανισμών υπουργός, ακούγοντας τα περί αδικίας που αφορά τους από κάτω, δηλώνει ότι θα παρακολουθήσει την προβολή με τον δεκαπεντάχρονο γιο του. Δυστυχώς η κόρη μου δεν είναι πλέον ανήλικη για να συμπαρασταθώ στον ωραίο αγώνα του. 


Ευκαιρίας δοθείσης, διατυπώνονται βαθυστόχαστες απόψεις για το τι είναι το κατάλληλο και τι το ακατάλληλο και όποιος δεν έχει δει την ταινία, όπως ο υπογράφων, αισθάνεται αποσυνάγωγος. 


Οι ανήλικοι θεατές ακατάλληλων ταινιών ανακηρύσσονται σε νέο προλεταριάτο και έπεται συνέχεια. Αναμένονται καταλήψεις σχολείων με αίτημα την παρακολούθηση της ταινίας δωρεάν.  


Ο τζοκερισμός αντιμετωπίζεται από αριστερές πένες ως το τελευταίο στάδιο του λενινισμού. 


Κατ’ άλλους, πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στο καθεστώς της γελοιοκρατίας, που μαστίζει την επικράτεια του κοινού νου, όμως αυτοί απλώς δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα του τζοκερισμού, της ταξικής πάλης και των από κάτω.

Υποθέσεις αφελούς: 


Είτε πίσω από το όλο εγχείρημα κρύβονται σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν να εξοντώσουν τον Βαρουφάκη προβάλλοντας τον ανταγωνιστή του Τζόκερ. 


Είτε είναι μεγαλοφυής διαφημιστική σύλληψη της εταιρείας διανομής. 


Είτε πρόκειται για προβοκάτσια των δύο υπαλλήλων του υπουργείου που κάλεσαν την αστυνομία. 


Είτε...


 πρόκειται για παρέμβαση του θεού της Ελλάδας, ο οποίος, έχοντας βαρεθεί την αιωνιότητά του, διασκεδάζει με τους υπηκόους του. Εχει βαρεθεί να μας βλέπει να διαπραγματευόμαστε τα αυτονόητα, όπως η ψήφος των ομογενών, και μας βάζει να τσακωνόμαστε για τα ανύπαρκτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: