"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΚΗΦΗΝΟΣΟΒΙΕΤΑΡΑΔΙΚΟ: Μόνο 35.000; Βάλτε κάτι παραπάνω...

Του Γιώργου Κράλογλου

Πώς να μην ξεσηκώσουν τους δημοτικούς υπαλλήλους, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΜΕ. Με αριστερή αντιπολίτευση και τολμάς να βάλεις μόνο 35.000 σε Δήμους; Χάθηκες...

Κουρέλι θα στο κάνουν το πολυνομοσχέδιο. Και γιατί να μην το κάνουν;

Πάει, λέει, να ανοίξει την κρατική φάμπρικα των 700.000 κρατικών υπαλλήλων (όλων των σωμάτων του κρατικού στρατού κατοχής…) και να παραδώσει υπηρεσίες σε ιδιώτες.  

Τι λέτε μωρέ;  

Θα μοιράσετε τις δουλειές που κρατάνε όρθιο το κράτος γαργαντούα… και εξασφαλίζουν μισθούς 18 δισ. ευρώ κάθε χρόνο; Δεν σφάξανε...

Αν θέλεις να περάσεις αλλού, τα εργαλεία που έχει το ελληνικό σοβιετ, να εκδικείται τον επιχειρηματία και τον επαγγελματία, φτιάξε καινούργιους κρατικούς Οργανισμούς..., όχι ιδιώτες.
Αν δεν σου αρέσει αυτή η λύση πέρασε τους επαγγελματίες,  που πας να τους παραδώσεις αρμοδιότητες του κράτους- τέρατος,  στο σύστημα επιδομάτων.

Δεν θα βρεις ποικιλία να σε καλύψει; Λάθος κάνεις και να μην το ξαναπείς αυτό.

Υπάρχουν 17 κρατικά επιδόματα. Και μέχρι το τέλος του 2019 θα μας κοστίσουν 3,5 δισ. ευρώ.

Πώς αλλιώς θα συντηρήσουμε τους επιδοματούχους,  που αυγατίζουν χρόνο-με τον χρόνο... Και να τους χαιρόμαστε.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. 

 Το ΕΣΠΑ θα μας δώσει και άλλα λεφτά, από τους φόρους των κουτόφραγκων, για να την βγάλουμε το 2021 -2027.

Η φορολογική απάτη, "τράκα" στον λαό,  για τη δήθεν φορολόγηση του πλούτου…, γνωστός και ως ΕΝΦΙΑ, θα μας φέρει κοντά στα 2 δισ. σίγουρα (ίσως και περισσότερα..., που ξέρεις).

Ο ΦΠΑ με τα κεφάλια της λερναίας Ύδρας… και με τους ΦΠΑδες… επάνω στον ΦΠΑ, μας φέρνει πολύ περισσότερα από αυτά που θέλουμε για να συντηρήσουμε τη σοβιετία μας. 


Τι θα τα κάνουμε, αν σημειώσουμε πως τα χρέη... χρέη και τα χρεολύσια θα πληρωθούν με τα κέρδη των δανειστών από ελληνικά ομόλογα (σιγουρότατο αυτό γιατί το έκαναν και με τους άλλους). 

Μήπως θα τα δώσουμε για εκπαίδευση των νέων μας σε δεξιότητες και επιστημονικές ειδικότητες,  να καλύψουμε ανάγκες των νέων επιχειρήσεων και εκείνων της πιθανής τεχνολογίας και των καινοτομιών;

Στην Ελλάδα τίποτε δεν είναι βέβαιο..., αν δεν περάσει μια 20ετία, από την εφαρμογή του σε ανεπτυγμένες χώρες...

Θα καθίσει λοιπόν κοτζάμ... κυβέρνηση να ακούει τους "ονειροπαρμένους" του ΣΕΒ, ότι από τη μια το brain – drain και από την άλλη η λειψή εκπαίδευση, μας έφτασαν στο σημείο να θέλουν οι επιχειρήσεις να προσλάβουν κόσμο αλλά να μην βρίσκουν κατάλληλους,  όπως μηχανικούς δικτύων και βάσεων δεδομένων ή μηχανικούς ανάπτυξης λογισμικού, ή μηχανικούς βιομηχανικών εγκαταστάσεων ή τεχνικούς αυτοματισμών ή στελέχη σε μονάδες εξόρυξης ή διαχείρισης της ποιότητας των τροφίμων.

Ας τα λένε αυτά στον ΣΕΒ και ας τα γράφουν στις εκθέσεις τους. Ποιος τους λογαριάζει. Εμείς έχουμε τον δικό μας,  μοναδικό, τρόπο να λύνουμε τα προβλήματά μας.
Τις προσλήψεις στους Δήμους, στα προγράμματα των Δήμων,  στις θέσεις μετακλητών στο κράτος. Και, από την ευλογημένη... πρώτη φορά αριστερά και μετά,  με "κατάταξη" των πελατών στο ειδικό σώμα των επιδοματούχων.

Αυτοί είναι οι σίγουροι κομματικοί πελάτες. Και αυτοί θα στελεχώνουν μονίμως το άχρηστο ελληνικό κράτος. Γιατί μόνο έτσι η "βιομηχανία κομματικού σημειώματος " παράγει και θα παραγάγει..., κυβερνήσεις.

Οπότε, τι να σου κάνουν οι 35.000 στους Δήμους και τις κοινότητες; Τι να βολέψεις με τους 1.500 βοηθητικούς στην υγεία, από το σύνολο των 4.000 που θα πάρεις, ή με τους 25.000 μετακλητούς που παρέλαβες από τον ΣΥΡΙΖΑ και υποσχέθηκες να μην πειράξεις, τρίχα της κεφαλής τους...

Και, παρ' όλα αυτά, έρχεσαι να μας πείσεις..., πως ναι μεν είσαι φιλελεύθερος και πιστεύεις στις επενδύσεις, στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, στις πολυεθνικές και στη μεταφορά υπηρεσιών από το κράτος σε ιδιώτες επαγγελματίες αλλά (με πρόσχημα την ανεργία) ετοιμάζεσαι να χώσεις 40-50.000 χιλιάδες στο κράτος, από τους οποίους οι 35.000 στους Δήμους.  

Δεν μας εξηγείς όμως τι θα γίνει με τα άλλα...  

Εκείνα με τις δεξιότητες που μας λείπουν και που ψάχνουν οι επιχειρήσεις (όπως λένε ΣΕΒ και επενδυτές). 

Γι' αυτό...


 μέχρι να "παντρέψεις" την παιδεία,  την έρευνα και την παραγωγή..., βάλε κάτι παραπάνω, στους 35.000 που έχεις λογαριάσει για τους Δήμους. Ίσως έτσι ησυχάσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ,  και να μην βάλουν τους κομματικούς,  στους Δήμους, να σου σκίσουν… το πολυνομοσχέδιο. 

Ίσως...

Δεν υπάρχουν σχόλια: