"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΡΑΓΙΑΔΟΜΑΧΜΟΥΤΙΣΤΑΝ: Oι αποκεφαλιστές ΕΡΧΟΝΑΤΑΙ ! - Άντε μπρε, καλώς να τους δεχτούμε!!!

Ο πόλεμος της Τουρκίας στο Κουρδιστάν που μόλις πήρε πολύ επικίνδυνη τροπή καθώς ο Άσαντ μπήκε στο πλευρό των Κούρδων αποδεικνύει (ξανά) τα εξής:
 
- Δεν υπάρχει η έννοια της διεθνούς νομιμότητας. Στον διεθνή στίβο (μάχης) ισχύει το δίκιο του ισχυροτέρου, δεν πα' να έχεις υπογράψει χιλιάδες συμβάσεις και συνθήκες και συμφωνητικά.
 
- Εάν δεν μπορείς να υπερασπίσεις τη χώρα σου μόνος σου, μην περιμένεις να το κάνουν οι άλλοι.
 
- Οι ΗΠΑ δεν είναι πια ο παγκόσμιος χωροφύλακας (με την καλή έννοια) διότι μια περιφερειακή δύναμη μπορεί φλερτάροντας πότε με τη Ρωσία, πότε με τις ΗΠΑ και πότε με τον Εξαποδώ να κάνει ό,τι γουστάρει.
 
- Ο ΟΗΕ και οι άλλοι διεθνείς οργανισμοί είναι ωραίες περιοχές για να διορίζονται με υψηλούς μισθούς και να περνάν ζωή χαρισάμενη τρυφηλοί κοσμοπολίτες.
 
- Δεν υπάρχουν μόνιμες συμμαχίες κρατών με την έννοια της ιστορικής φιλίας. Όλα κρίνονται κατά περίπτωση. Τι με συμφέρει τώρα.
 
- Η Τουρκία έχει στρατό και υπερασπίζει στην πράξη - όπως το αντιλαμβάνεται ο πρόεδρός της - τα συμφέροντά της. Εμείς τον στρατό τον κάναμε ορντινάτσα των λάθρο και τα πολεμικά πλοία, θαλάσσια ταξί να τους μεταφέρουν στην ενδοχώρα!

Και τώρα το κερασάκι στην τούρτα


Τι έκαναν οι Κούρδοι στον πόλεμο του ISIS;  


Πλήρωσαν τον μεγαλύτερο φόρο αίματος. 


Τώρα η διεθνής κοινότητα τούς γυρνάει την πλάτη


Σε λίγο θα δούμε ξαναζωντάνεμα των θυλάκων του ISIS.  
Με ποιον στόχο; 


Την απελευθέρωση των 70.000 περίπου μαχητών του ISIS που κρατούνται σε φυλακές στην εμπόλεμη περιοχή. 


Αυτοί οι αιχμάλωτοι τζιχαντιστές (ανάμεσά τους τουλάχιστον 1000 Ευρωπαίοι) για τους οποίους δεν γίνεται λόγος ήταν μεγάλος πονοκέφαλος. 


Κανείς δεν τους ήθελε.  


Τι να τους κάνει;  


Να τους εκτελέσουν, απαγορεύεται. 


Να τους απελευθερώσουν, θα έτρωγαν κράξιμο.  


Να τους ταΐζουν, μέχρι πότε; Και ποιος θα αναλάμβανε τα έξοδα; 


Κάτι μου λεει πως όταν το ISIS θα τους απελευθερώνει όλοι οι δυτικοί θα σφυρίζουν αδιάφορα.

Άντε μπρε, καλώς να τους δεχτούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: