"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Ο Μαδούρο καλεί τον "διάβολο" Ομπάμα σε διάλογο με φόντο τις διαδηλώσεις - Τον "θεό" Ούγκο και την Κουμουνδούρου τους ρώτησε?

Σε διάλογο καλεί τον Μπαράκ Ομπάμα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, λίγες ημέρες μετά την απέλαση τριών αμερικανών διπλωματών με την κατηγορία ότι υποκινούσαν τις βίαιες διαδηλώσεις στο Καράκας.
 


Ο Μαδούρο τόνισε ότι μια συνάντηση θα βοηθήσει «προκειμένου να μπει η αλήθεια στο τραπέζι».
 


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN, ότι συνωμοτούν για να ανατρέψουν την κυβέρνησή του.
 


Μάλιστα, έκανε πράξη την απειλή του ότι θα εκδιώξει το CNN εάν δεν «διορθώσει» την «εχθρική [προς αυτόν] κάλυψη» των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι η Βενεζουέλα ανακάλεσε ή αρνήθηκε τις διαπιστεύσεις και τη βίζα σε δημοσιογράφους του.
 


Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Μαδούρο δήλωσε: 

«Ζητώ διάλογο μεταξύ Βενεζουέλας και ΗΠΑ. Ας ξεκινήσει ένας διάλογος υψηλού επιπέδου και ας βάλουμε την αλήθεια πάνω στο τραπέζι».
 


Τόνισε ότι ο διάλογος θα είναι «δύσκολος και περίπλοκος» μέχρι η αμερικανική κυβέρνηση να αποδεχτεί «την πλήρη αυτονομία και ανεξαρτησία της Λατινικής Αμερικής».
 


Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο στη Βενεζουέλα. Σύμφωνα με την γενική εισαγγελέα της χώρας στις ταραχές των τελευταίων ημερών έχουν χάσει τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι και άλλοι 134 έχουν τραυματιστεί. Συνολικά 124 άτομα έχουν συλληφθεί από τις 11 Φεβρουαρίου.

Ο Νικολάς Μαδούρο κατηγορεί τους διαδηλωτές ότι σχεδιάζουν πραξικόπημα και ο αντιπολιτευόμενος ηγέτης Λεοπόλδο Λόπες, ο οποίος έχει παραδοθεί στις Αρχές, βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες ότι ηγήθηκε της εξέγερσης. Η αντιπολίτευση από πλευράς καταγγέλλει τις δυνάμεις ασφαλείας για δυσανάλογη χρήση βίας, καθώς και ένοπλες επιθέσεις από κυβερνητικούς υποστηρικτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: