"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: «Δωσίλογος» ετών 4


Στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega ακούσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου να λέει: «Οταν ακούγονται συνθήματα του τύπου “στον Μελιγαλά έγινε μισή δουλειά”, τότε κάποιος βοηθάει το παιχνίδι της Χρυσής Αυγής».


Σε αυτό το σχόλιο η βουλευτής του ΚΚΕ (σ.σ.: ένα κόμμα που αγωνίζεται εναντίον του Μνημονίου, αξιοποιώντας όλες τις αντεργατικές νομοθεσίες που πέρασαν εξαιτίας του) Λιάνα Κανέλλη απάντησε: «Συμφωνώ. Είναι λάθος προπαγάνδα. Οι δωσίλογοι σφάχτηκαν στον Μελιγαλά». 

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η σφαγή του Μελιγαλά έλαβε χώρα από την 13η έως τη 15η Σεπτεμβρίου του 1944, όταν οι Ελασίτες του Βελουχιώτη κατέλαβαν τη μεσσηνιακή πόλη, έπειτα από μάχη, και σκότωσαν με φρικιαστικό τρόπο 1.144 άτομα. Μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, έφηβες, αναπήρους, ολόκληρες οικογένειες!


Στην κυρία Κανέλλη και στους υπόλοιπους ομοϊδεάτες της αφιερώνονται οι φωτογραφίες  με τα ονόματα μερικών σφαγιασθέντων, που ανακάλυψαν τον «δωσιλογισμό» σε ηλικίες 4, 14, 16 και 17 ετών. 

Χωρίς περαιτέρω σχόλια, γιατί ακόμα και η ιεροσυλία έχει τα όριά της. Είτε υπερασπίζεσαι κατά συρροήν δολοφόνους του ΚΚΕ είτε όχι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: