"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Στυλιανίδης με μάσκα Παπούλια στο Eurogroup!


Η επιστράτευση του Ευριπίδη Στυλιανίδη, έγινε διακριτικά, και αθόρυβα από την ελληνική πλευρά, ύστερα από την διευκρίνιση εκ μέρους των ευρωπαίων, ότι στη σύνοδο κορυφής, μπορούν να λάβουν μέρος μόνο αρχηγοί κρατών και όχι Αβραμόπουλοι ή άλλες μορφές πολιτικής ζωής.

Επειδή όμως ο Κάρολος Παπούλιας, (ο αληθινός) θα πήγαινε ακόμα κι αν δεν είχαν γίνει εκλογές, κρίθηκε σκόπιμο να μεταβεί στην κρίσιμη συνδιάσκεψη κάποιος που να εκπροσωπεί τον δυναμισμό και τις υψηλές ικανότητες της νέας κυβέρνησης. Έστω και μεταμφιεσμένος ως Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να μη γκρινιάζουν οι εταίροι: Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη!

Η μάσκα του Κάρολου Παπούλια που θα χρησιμοποιηθεί από τον Στυλιανίδη, έχει σχεδιαστεί από ειδικούς διαπραγματευτές και είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες τις συνάντησης. 

Συγκεκριμένα, διαθέτει έκφραση που θυμίζει τον δολοφόνο από το θρίλερ «Scream», ώστε να τρομάξει τους εκπροσώπους των δανειστών και να κάνουν ό,τι τους ζητήσουμε.

Όμως αυτό δεν είναι το μόνο διαπραγματευτικό ατού που θα έχει στο μανίκι του ο δυναμικός εκπρόσωπός μας. Για να δελεάσει και να δεσμεύσει τους εταίρους μας, έχει λάβει σαφείς οδηγίες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, να προχωρήσει αν χρειαστεί σε αυτό που ξέρει να κάνει καλλύτερα: Να τους υποσχεθεί προσλήψεις στο δημόσιο!
 

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: