"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Τραγική διάψευση προσφέρει η Κύπρος



Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο «κομμουνιστής» πρόεδρος της Κύπρου κορόιδευε τους καημένους εμάς επειδή ζούσαμε κάτω από την «μπότα των Βρυξελλών».  

Αν κανείς επιθυμούσε εκδίκηση, θα είχε κάθε λόγο να διασκεδάσει με τον εξευτελισμό του κ. Δημήτρη Χριστόφια που, σε λίγες ημέρες, θα γίνει ο «άρρωστος» πρόεδρος της Ε.Ε. Στην Αθήνα, άφιλοι προπαγανδιστές της κυπριακής «αντίστασης» στον διεθνή ιμπεριαλισμό σπεύδουν να εξευτελίσουν ως προδότη τον κ. Χριστόφια. Οι νεοσταλινικοί της αντισημιτικής αδιαλλαξίας, της ρωσόφιλης αριστεροσύνης και του αντιευρωπαϊκού μένους δεν ανέχονται το γεγονός ότι πραγματική και ισότιμη βοήθεια υπάρχει μόνον στην πλευρά των δυτικοευρωπαϊκών δημοκρατικών κρατών.

Σίγησαν εκκωφαντικά όταν κάποιοι εξέθεταν τους κινδύνους από το μεγάλο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους για τους κατόχους ελληνικών τίτλων. Η «διαγραφή» του χρέους ταίριαζε καλύτερα, βλέπετε, στο ιδεολογικό τους παραλήρημα.

Οι αριστερόπληκτοι αρθρογράφοι των Αθηνών σπρώχνουν τον ομοϊδεάτη τους, και τώρα ακόμη, να δώσει όσα κι αν του ζητούν τα ρωσικά κεφάλαια. Αντιλαμβάνομαι ότι η χαμηλή φορολογία, που διευκολύνει σημαντικότατες δραστηριότητες στην Κύπρο (το 40% της οικονομίας, λένε!), πρέπει να διατηρηθεί. Η Ιρλανδία πέτυχε να κρατήσει το πλεονέκτημά της. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να δεχθούν την ίση μεταχείριση.

Ο μύθος ότι είναι έτοιμα ρωσικά και κινεζικά κεφάλαια να δανείσουν και την Ελλάδα έστειλε πολλές χιλιάδες ψηφοφόρους στη λάθος μεριά της κάλπης. Αποδεικνύεται τώρα ότι ούτε καν ένα ποσό, μικρό για τα δεδομένα με τα οποία, δυστυχώς, βρίσκεται αντιμέτωπη η Ελλάδα, δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν, χωρίς να πάρουν τους όρους που προσφέρει η αναστατωμένη και ασταθής αγορά. «Τοκογλυφικό» επιτόκιο ή «ξεπούλημα» φυσικού πλούτου.

Η εμμονή Χριστόφια διέψευσε άλλον έναν «ελληνικό μύθο». Οτι δηλαδή μπορείς να αντιμετωπίσεις την κρίση επειδή θα εκμεταλλευθείς τα «πετρέλαια». Θα περάσουν 6-8 χρόνια μέχρι να εισπράξει η Κύπρος έσοδα 3-4 δισ. ευρώ, παραδέχθηκε τις προάλλες ο υπουργός Εμπορίου και Ενέργεια Νεοκλής Συλικιώτης.

Στο μεταξύ, οι κυπριακές τράπεζες πρέπει, μέχρι την 30ή Ιουνίου, που λήγει η ημερομηνία ελέγχου της αξιοπιστίας τους, να έχουν βρει τρόπο να προστατεύσουν δάνεια και άλλα χρηματικά προϊόντα ύψους 152 δισ. ευρώ ή οκτώ φορές το μέγεθος του κυπριακού ΑΕΠ. Οι αντινατοϊκές φανφάρες του κ. Χριστόφια, όταν η Βενεζουέλα του Τσάβες εγκαινίαζε πρεσβεία στη Λευκωσία, του βγαίνουν... ξινές. Εμείς πρέπει να ευχόμαστε καλή τύχη στους συνέλληνες της νήσου και να αναλογιζόμαστε από τι γλιτώσαμε. Μέχρι στιγμής, εννοείται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: