"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


NoυΔο-γαλαζαίικο ΣΤΑΛΙΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΟΥΛΟ-ΧΑΝΕΙΟ: H μόνη πραγματικά αναγκαία μεταρρύθμιση είναι η επιβολή του νόμου

 

Toυ ΜΑΝΟΥ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ

πάντειος (η) 1. χώρος ή περιοχή στην οποία κουμάντο κάνουν οι συμμορίες «οι περισσότερες περιοχές της πόλης είναι μάλλον ασφαλείς εκτός από τις παντείους που κάνουν κουμάντο οι συμμορίες» 2. αυτό που παρακμάζει, που είναι υπό διάλυση «κάποτε ήταν σπουδαίο εστιατόριο, αλλά τώρα πια είναι πάντειος»

Το πέρασμα από τη Συγγρού είναι μια καλή ευκαιρία να συνειδητοποιήσει κανείς το χάλι και της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και της ελληνικής πολιτείας. Γιατί εκεί θα δει το κτήριο του Παντείου Πανεπιστημίου να έχει μετατραπεί σε ταμπλό στο οποίο έχει απλωθεί ένα τεράστιο πανό με το οποίο διαφημίζεται το φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Το ότι η διαφήμιση αφορά ένα κόμμα που σκοπός του είναι η κατάλυση της δημοκρατίας είναι το κερασάκι στην τούρτα της παρακμής που έχει παρασκευάσει η διοίκηση του Πανεπιστημίου, η οποία για μέρες δεν κάνει τίποτα προκειμένου να εμποδίσει τη μετατροπή της σχολής σε ΚΟΒΑ.

Από κοντά και η πολιτεία, η οποία κοιμάται στο βολικό μαξιλαράκι του «αυτοδιοίκητου», λες και δεν βλέπουμε όλοι την απροθυμία της να επιβάλει τη νομιμότητα ακόμη κι εκεί όπου κανένα αυτοδιοίκητο δεν υπάρχει (πλην αυτού που επιβάλλουν οι ιδεολογικές και φυλετικές συμμορίες).

Το πανό του ΚΚΕ που σκεπάζει ακόμη και την επιγραφή του Παντείου (όπως και το πανό των υποστηρικτών των τρομοκρατών της Χαμάς που απλώθηκε λίγο καιρό πριν) είναι η καλύτερη υπενθύμιση ότι …

 

η μόνη πραγματικά αναγκαία μεταρρύθμιση είναι η επιβολή του νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: