"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ο απολίτικ παπατζής και το κόμμα-τσίρκο

 

Toυ Μάνου Βουλαρίνου

τσίρκο (το) : 1. Χώρος στον οποίο ένας θίασος από ακροβάτες, ταχυδακτυλουργούς, κλόουν και θηριοδαμαστές παρουσιάζει τις παραστάσεις του «παλιά ήταν εύκολο αλλά τώρα πρέπει να είναι πολύ εντυπωσιακά τα νούμερα ενός τσίρκου για να έχει ελπίδες να μαζέψει θεατές» 2. το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω γιατί οι ενημερωτικές εκπομπές ασχολούνται με το αμιγώς ψυχαγωγικό θέμα των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στο τσίρκο»

Αξεπέραστο ψυχαγωγικό υπερθέαμα

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η σύγκριση του ΣΥΡΙΖΑ με τσίρκο αδικεί τους εργαζόμενους και τους καλλιτέχνες του τσίρκου, αλλά δεν συμφωνώ καθόλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην έχει ακροβάτες και ταχυδακτυλουργούς, αλλά είναι γεμάτος θηρία, κλόουν και θηρία-κλόουν, που προσφέρουν ένα ψυχαγωγικό υπερθέαμα που όμοιό του δεν έχει εμφανιστεί όχι στην Ελλάδα αλλά πουθενά στην Ευρώπη και πιθανότατα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Και είναι απορίας άξιον γιατί ακόμα οι εκπομπές που θέλουν να λέγονται ενημερωτικές και πολιτικές ασχολούνται με ένα σύνολο που είχε αρχηγό έναν απολιτίκ παπατζή, ο οποίος σίγουρα θα καταλήξει πανελίστας σε «ψυχαγωγική» εκπομπή, νυν επικεφαλής έναν τύπο που είναι ελεύθερος με αναστολή και διεκδικητές της προεδρίας έναν Κρητικό νταή, έναν σελέμπριτι ηθοποιό και τον Νικόλα τον Φαραντούρη.

Με αυτήν τη λογική θα πρέπει…

 

 τα πρωινάδικα να αρχίσουν να ασχολούνται με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και τα ελληνοτουρκικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: