"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Ποιος έχει τις... οδηγίες χρήσης;

 

Του ΧΑΡΗ ΠΑΥΛΙΔΗ

Αυτό που όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά το καταστατικό. Εν προκειμένω, ποιοι το παραβιάζουν και ποιοι το υπερασπίζονται, αλλά ότι οι σύντροφοι έχουν συνεννοηθεί και συμφωνήσει να μας κρύψουν την πραγματική αιτία της σύγκρουσης που μαίνεται και παλινδρομεί μεταξύ γέλιου και περίγελου.

Μην ψάχνετε να βρείτε ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές μεταξύ τους, ούτε βέβαια θεωρίες συνωμοσίας του τύπου «ο Κασσελάκης είναι βαλτός για να ρευστοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αλλη είναι η αιτία, τη γνωρίζουν τόσο οι μεν όσο και οι δε, αλλά για ευνόητους λόγους την αποκρύπτουν από τους οπαδούς τους αφού, εάν αποκαλυφθεί το μυστικό, θα επικρατήσει πανικός: Χάθηκαν οι οδηγίες χρήσης του κόμματος!

Ψάχνουν εδώ, ψάχνουν εκεί και όσο δεν τις βρίσκουν, τα νεύρα είναι... Στο Κόκκινο 105,5.

Σοβαρό το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί χωρίς το manual πώς θα λειτουργήσει ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς και της προόδου;

Χειροκίνητα, όπως το ΚΚΕ;

Αφήστε που εάν επιστρέψει ο Στέφανος Κασσελάκης, εκτός από το manual, θα ψάχνουν και το κόμμα.

Αραγε σκέφτηκαν αντί να ψάχνουν απεγνωσμένα τις οδηγίες χρήσης, να ρωτήσουν…

 

 τον Αλέξη Τσίπρα μήπως φεύγοντας το πήρε μαζί του;

Δεν υπάρχουν σχόλια: