"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Εισαγόμενη αντιπολίτευση

 


Γράφει ο  Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης

Με την συμπεριφορά του ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παύει να δημιουργεί βασικά ερωτήματα.

Μερικά απλά παραδείγματα:

Είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι μπορούν να ασκήσουν αντιπολίτευση στοιχειωδώς σοβαρή όταν προσπαθούν να χρεώσουν στον Μητσοτάκη και τη ΝΔ μιαν άσχετη με τα ελληνικά δεδομένα πολιτική υπόθεση στην Αυστρία; Τόσο απελπισμένοι είναι ή τόσο  άσχετοι, ή τόσο θρασείς γιατί το τεράστιο σκάνδαλο με τα βοσκοτόπια… βελάζει ακόμα στα αυτιά μας.

Ποια ιδιοφυΐα του πολιτισμού και της προόδου το πρότεινε στο Τσίπρα; 

Προφανώς κάποιος «σύντροφος» που τον εχθρεύεται και επιδιώκει να τον καταστρέψει.  

Δηλαδή δεν μπορούν να ψελλίσουν έναν αντιπολιτευτικό λόγο στοιχειωδώς σοβαρό από την πολιτική καθημερινότητα, κάτι που να ευσταθεί στοιχειωδώς στη κοινή λογική και έφτασαν ως την Βιέννη να εισάγουν αντιπολίτευση; Τόσο τέλεια  θεωρούν την διακυβέρνηση Μητσοτάκη που δεν μπορούν να βρουν ένα ψεγάδι και ανακάλυψαν σαν από μηχανής θεό τον Κουρτς;

Αλλά ας καταπιούμε και την Κάμηλο και τον καμηλιέρη. Αυτό με τις δημοσκοπικές εταιρείες τι το ανακινούν; Απευθύνονται σε κοινό με Αλτσχάιμερ; Αφού στα τέσσερα αλήστου μνήμης χρόνια διακυβέρνησής τους δεν άφησαν ένα σημείο καθαρό να επενδύσουν. Παντού έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.  

Δηλαδή οι αντίπαλοι τους δεν θα θυμηθούν το «κλείνει η ψαλίδα στο 2%» του Βαξεβάνη παραμονές των εκλογών; 

Δεν θα θυμηθούν την φοβερή εταιρεία Vox Pop Analysis που τους διαβεβαίωνε ο Βερναρδάκης ότι θα κερδίσουν με μικρή διάφορα τις εκλογές του 2019, όπου έχασαν με 8 μονάδες διαφορά (και πανηγύριζαν μάλιστα για την επιτυχία).  

Θα ξεχάσουν μήπως την συντριβή στις Ευρωεκλογές, στις δημοτικές, στις περιφερικές; 

Δεν θα τα θυμηθεί κανείς αυτά τα καραγκιοζλίκια συν τα «ΣΥΡΙΖΑ Channel» και άλλες ιστορίες με ηθικό πλεονέκτημα;

Πάμε τώρα στα Εθνικά ζητήματα που τα πράγματα είναι πιο σοβαρά.
 

Δεν θα αναφερθούμε στην ασύμμετρη πολεμική επίθεση που δέχτηκε η χώρα στον Έβρο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούσε ανοικτά κι αφύλακτα σύνορα και συνεχίζει το ίδιο βιολί ακόμα μέχρι τώρα σα να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει στην χώρα, ζητώντας να γκρεμιστεί το τείχος του Έβρου.

Όχι δεν θα θυμίσουμε ότι η συμφωνία των Πρεσπών οδήγησε στην Σκοπιανοτουρκική αμυντική συμφωνία, ότι η Τουρκία αμφισβητεί με την τουρκολιβυκή συμφωνία, αλλά και την γνωστή επιστολή της στον ΟΗΕ την ελληνική κυριαρχία πολλών νησιών του Αιγαίου, ότι, ότι, ότι…!

Επιστέγασμα δε όλης αυτής της πολιτικής στα εθνικά ζητήματα υπήρξε η καταψήφιση της ελληνογαλλικής συμφωνίας, μιας συμφωνίας ουρανοκατέβατης για την Ελλάδα και τα εθνικά μας συμφέροντα, μιας συμφωνίας που θα μπορούσε να την υποστηρίξει ασμένως λέγοντας ότι και αυτή έβαλε το λιθαράκι της να επιτευχτεί και να φάνει ότι υπάρχει συνέχεια και συνέπεια στην εθνική θωράκιση της χώρας, κερδίζοντας ανέξοδα σε  τις εντυπώσεις με ότι αυτό συνεπάγεται. Αντί αυτών προς έκπληξη όλων ακούσαμε… για φέρετρα.

Η αντιπολιτευτική διορατικότητα και υψηλή πολιτική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο έφτασε στο σημείο να θεωρήσει την γνωστή παρέμβαση Βενιζέλου ως ευκαιρία αντιπολιτευτική που θα εξέθετε την κυβέρνηση αλλά θα έφερνε σε αμηχανία και τον «απεχθή» Βενιζέλο.  

Η αντίδραση του Βενιζέλου υπήρξε άμεση όπου διευκρίνισε με απόλυτη σαφήνεια ότι η συμφωνία αυτή πρέπει εξάπαντος να υπερψηφιστεί. 

Το συμπέρασμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν έχει δυνατότητα να παράξει αντιπολίτευση και προσπαθεί με τη λογική της προβοκάτσιας και των δανείων να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του.

Πρόσφατα κι ο αγαπημένος τους ναύαρχος Αποστολάκης ξεκαθάρισε την θέση του ότι η συμφωνία είναι πολύ καλή και κακώς δεν ψηφίστηκε. 

Το ίδιο πιστεύει και το 60% των ψηφοφόρων του που τάσσεται υπέρ της συμφωνίας.  

Έτσι έμειναν ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Ερντογάν να είναι κατά της συμφωνίας.

Στο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβουν ότι...

 

 δεν γίνεται αντιπολίτευση εισαγόμενη, ούτε δανεικιά. 

 Επειδή δε διακρίνονται για τον κοσμοπολιτισμό τους και παρακολουθούν τις ευρωπαϊκές εξελίξεις το μήνυμα από την Αυστρία είναι ότι σε κάποιες χώρες παραιτούνται από ευθιξία ή στέλνονται  στο σπίτι τους  με τον τρόπο του… Σαρκοζί!



Δεν υπάρχουν σχόλια: