"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΝουΔοΣΥΡΙΖΑίικο ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Ο Σύριζας ήθελε να αφοπλίσει την αστυνομία, η ΝΔ το πέτυχε…

Toυ Strange Attractor

Μεγάλος χαμός αυτές τις μέρες με το περιστατικό της καταδίωξης κλεμμένου ΙΧ από ομάδες της ΔΙΑΣ, που κατέληξε στον θάνατο και στον τραυματισμό δύο Ρομά, ενώ ο τρίτος που είχε διαφύγει παραδόθηκε στις αρχές.

Περιστατικό, που οδήγησε σε δεκάδες ρεπορτάζ, εκατοντάδες δημοσιεύματα, αναλύσεις επί αναλύσεων, χιλιάδες τοποθετήσεις απλών πολιτών στα σόσιαλ μύδια, το οποίο προκάλεσε μία ακόμη πολιτική διαμάχη και έναν ακόμη «διχασμό» της κοινωνίας.

Και τι δεν ακούστηκε.

Από το ότι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί είναι ήρωες ως το πρόκειται για «ρατσιστές δολοφόνους».


Τίποτα από αυτά δεν θα είχε σημασία, αφού έτσι ήταν πάντα η κοινωνία μας, αν δεν υπήρχε η τοποθέτηση του επίσημου κράτους και των θεσμών του.

Το οποίο, δια της εισαγγελίας παρέπεμψε τους (συλληφθέντες) αστυνομικούς στο εδώλιο με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση(!) με ενδεχόμενο δόλο!!!!!
 

Tους είδαμε να οδηγούνται σιδηροδέσμιοι στο δικαστήριο.

Με το αρμόδιο υπουργείο να πελαγοδρομεί, να ψάχνει αφήγημα, να ψάχνει εξιλαστήρια θύματα, και την αξιωματική αντιπολίτευση να σπεύδει να συμπαρασταθεί στην οικογένειά του «αδικοχαμένου» Ρομά, την οποία μάλιστα επισκέφθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος του Σύριζα (διαψεύδονται ως αναληθείς φήμες κακότροπων που αναφέρνονται σε υποσχέσεις διορισμού των συγγενών του θύματος στο δημόσιο μόλις ξαναπάρουν την εξουσία οι «ριζοσπάστες δημοκράτες» σωτήρες μας).

Το να βγαίνει ο πατέρας του νεκρού και να μιλάει για εν ψυχρώ δολοφονία αθώου, που το μόνο που έκανε ήταν να «κλέψει ένα αυτοκινητάκι», είναι λογικό, θεμιτό και ευκόλως κατανοητό.

Ο πόνος του γονιού είναι σεβαστός.

Το να βγαίνουν όμως έγκυροι δημοσιογράφοι και πολιτικάντηδες και να ρίχνουν το ανάθεμα σε αστυνομικούς που απλά έκαναν το καθήκον τους, έστω τσαπατσούλικα, είναι επιεικώς ανεξήγητο και σίγουρα ύποπτο.

Με τη συνήγορο της οικογένειας του νεκρού να το πηγαίνει σε άλλα επίπεδα γραφικότητας, μιλώντας για ένα καημένο 14χρονο(!!!!) που οδηγούσε το κλεμμένο ΙΧ, το οποίο όταν σταμάτησε(!) απλά «τσούλησε προς τα πίσω» με τους αστυνομικούς να το κάνουν σουρωτήρι… έτσι αναίτια.

Και άντε καλά οι δικηγόροι είναι «μισθοφόροι» και τα κόμματα ελπίζουν σε ψηφαλάκια από πλευράς οποιασδήποτε κοινωνικής ή άλλης ομάδας, έστω και φύσει παραβατικής, αλλά οι δημοσιογράφοι;

Πως εξηγείται αυτό το μένος κατά της αστυνομίας όταν αυτή κυνηγάει παραβατικούς κακοποιούς;


Άντε να καταλάβουμε το «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι» όταν πρόκειται για συγκρούσεις και καταστολή διαδηλωτών και άλλων «δημοκρατών», κουκουλοφόρων και μη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση;

Κάποιοι μάλιστα πλέκουν το εγκώμιο του νεκρού, λέγοντας πως ήταν απλά ένας ανήλικος.

Αποφεύγοντας επιμελώς να μας πουν πως ήταν 20 χρόνων, είχε ήδη δύο παιδιά, περίμενε ένα ακόμη, είχε κλέψει αυτοκίνητο, δεν σταμάτησε σε έλεγχο της αστυνομίας και καταδιωκόταν για 10-15 χιλιόμετρα τρέχοντας με χίλια, παραβιάζοντας δεκάδες κόκκινα φανάρια.

Ένας καημένος ανήλικος…

Και το μεγάλο κλου της υπόθεσης;

Το συντονιστικό κέντρο της αστυνομίας έδινε επανειλημμένα εντολές μέσω ασυρμάτου στη ΔΙΑΣ να… διακόψει άμεσα την καταδίωξη με εντολή του Α100 (ο οποίος σύμφωνα με ρεπορτάζ του δαιμόνιου Εισαγγελάτου είναι ο διοικητής της Άμεσης Δράσης).

Εδώ είναι που η λογική πάει περίπατο και ο οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος σηκώνει ψηλά τα χέρια.

Εκτός κι αν είναι από τις χιλιάδες συμπατριωτών μας που πάντα παίρνουν το μέρος των παραβατικών, ωθούμενοι από ιδεοληψίες, και ποιος ξέρει ποια άλλα παιδικά συμπλέγματα.

Ναι, αλλά στο κέντρο συντονισμού δεν είχε βάρδια κάποιος «επαναστάτης» του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και όπως θέλω να πιστεύω ο Α100 δεν είναι κάποιο μέλος συλλογικότητας, κινήματος, ή έστω… ΜΚΟ…

Έτσι δεν είναι;

Ή μήπως κάνω λάθος;


Μήπως δηλαδή ο υπουργός ΠροΠο, πρώην ΓΓ της ΚΝΕ, είναι στην πραγματικότητα «εισοδιστής», άρα συνειδητά πολεμάει το σάπιο σύστημα της αστικής αστυνομοκρατίας εκ των έσω;

Διότι αν το κατάλαβα καλά, είχαμε τον νόμο Παρασκευόπουλου που «άδειασε» τις φυλακές, είχαμε τον Τόσκα που μας έλεγε να κάνουμε πως κοιμόμαστε αν μπουν κλέφτες στο σπίτι μας, έχουμε ποινικό κώδικα που απλά χαϊδεύει τους εγκληματίες, με το ανώτατο όριο πραγματικής φυλάκισης για κάποιον ακόμη και κατά συρροή δολοφόνο να είναι τα 10-15 χρόνια, και τώρα έχουμε το... δόγμα Θεοδωρικόπουλου... μη κυνηγάτε τους κακοποιούς;

Διότι αποκλείεται ο υψηλόβαθμος Α100 να έκανε του κεφαλιού του.

Με κάποιους αυτόκλητους υπερασπιστές του να λένε «μα αν πεταγόταν κανένα παιδάκι στον δρόμο;».


Με αυτό το σκεπτικό να απαγορευτεί γενικά και οριζόντια η όποια καταδίωξη οποιουδήποτε κακοποιού!

Για να μπορούν τα παιδάκια να παίζουν και να πετάγονται ελεύθερα στον δρόμο χωρίς να κινδυνεύουν από τυχόν καταδιώξεις εν εξελίξει.

Και αν θέλουμε να είμαστε πιο «προοδευτικοί», ας καταργήσουμε την αστυνομία κι ας προσλάβουμε περισσότερους σχολικούς τροχονόμους… για τα παιδάκια που λέγαμε.

Πάμε καλά;

Τι λένε επ’ αυτού όλοι εκείνοι οι «νοικοκυραίοι», η σπονδυλική στήλη της ΝΔ, που ψήφισαν Κυριάκο για να έχουμε νόμο και τάξη;

Μόνο εγώ μας βλέπω να έχουμε γίνει Σικάγο των 1920’ς, και μάλιστα χωρίς ποτοαπαγόρευση;

Με καθημερινές εκτελέσεις εν μέση οδώ, ληστείες, διαρρήξεις, βιασμούς, μαχαιρώματα, ακόμη και carjackings;

Και που αντί να ενισχυθεί ή να στηριχτεί η αστυνομία, στέλνουν σιδηροδέσμιους αστυνομικούς που έκαναν το αυτονόητο; Τη δουλειά τους δηλαδή;

Και άντε, όταν είχαμε τα σούργελα του Σύριζα στα πράγματα καταλαβαίναμε πως και γιατί είχαμε αυτό το μπάχαλο της ανομίας και της ατιμωρησίας, αλλά τώρα;

Για αυτό ψηφίσαμε τους... άριστους;

Για να κάνουν πάρτι οι κακοποιοί;


Ερώτημα… που μάλλον θα μείνει αναπάντητο, διότι οι λιβανιστές είναι απασχολημένοι με το συνεχιζόμενο καταιγιστικό χειροκρότημα των... αρίστων.

Τελικό συμπέρασμα:  

 

Ο Σύριζας ήθελε να αφοπλίσει την αστυνομία, αλλά δεν πρόκαμε. Η ΝΔ το κάνει πράξη…

ΥΓ-Μόλις άρχισαν οι κανονικές σκληρές διαδηλώσεις (χθες και προχθές) με μολότοφ κλπ, αμέσως εξαφανίστηκε εκείνο το πολυδιαφημισμένο νεοσύστατο (άοπλο) σώμα, η ΟΔΟΣ, με τα μοδάτα μπλε ελεκτρίκ ρούχα, που θα ήταν αποκλειστικά για πορείες, διαδηλώσεις κλπ.

Αυτό που είδαμε ήταν τα παλιά καλά ΜΑΤ με τα χημικά τους.

Τσάμπα οι τόσες προσλήψεις…

Τουλάχιστον αναφορικά με την «αστυνομία» των ΑΕΙ, οι... άριστοι ήταν πιο ειλικρινείς και την έστειλαν στις καλένδες.

ΥΓ2- Φήμες άλλων κακοπροαίρετων, οι οποίες επίσης διαψεύδονται ως αναληθείς, αναφέρουν ότι η πάγια διαταγή της αστυνομίας για «μη καταδίωξη» οφείλεται σε λόγους οικονομίας (εξοικονόμηση βενζίνης δηλαδή). Λέτε;

ΥΓ3- Άλλες φήμες πάλι, που είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν, θέλουν τον υπ. ΠροΠο να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον συμπολίτη μας που του έκλεψαν το Χιουντάι και να τον επιπλήττει επειδή δεν το πρόσεχε επαρκώς.

ΥΓ4- Σύμφωνα με απόρρητη δημοσκόπηση ξένης πρεσβείας, το 89% του ελληνικού λαού πιστεύει πως η παρούσα κυβέρνηση είναι η καλύτερη του κόσμου. Το επιβεβαιώνει και ο Πέτσας… μπορεί και ο Κουμουτσάκος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: