"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΛΗΚΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: Άντε και στα δικά μας!

Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Μια αναπάντεχη χαρά πήρα , αφού τα εκλογικά αποτελέσματα στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Τσεχίας ουσιαστικά αποτέλεσαν την «ταφόπλακα» για την Αριστερά στη χώρα αυτήν της κεντρικής Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της Τσεχίας, το κομμουνιστικό κόμμα δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή της, και πλέον είναι εξωκοινοβουλευτικός πολιτικός οργανισμός. Με το 3,6% των ψήφων που κατάφερε να συγκεντρώσει δεν πιάνει το όριο του 5% και αποκλείεται από τη Βουλή. Καταστροφή για ένα κόμμα που στις εκλογές του 2017 είχε πιάσει το υπερδιπλάσιο ποσοστό.

Η χαρά μου ήταν διπλή, αφού ούτε το σοσιαλιστικό κόμμα κατάφερε να μπει στο Κοινοβούλιο με το 4,7% των ψήφων.

 Για να δώσω ένα παράδειγμα σε δικά μας δεδομένα, είναι σαν να μην καταφέρνουν στην Ελλάδα να μπουν στη Βουλή το ΚΚΕ και το ΚΙΝ.ΑΛ.

Η μεγάλη μας διαφορά, βέβαια, με τους Τσέχους είναι πως η πατρίδα μας ήταν από τους πολύ τυχερούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αφού στη Διάσκεψη της Γιάλτας ο Αγγλος Τσόρτσιλ και ο Αμερικανός Ρούζβελτ με νύχια και με δόντια προστάτεψαν τη χώρα μας από την όρεξη του κομμουνιστή Στάλιν, που, λόγω βαλκανικής επίδρασης της τότε ΕΣΣΔ, προσπάθησε να μας προσθέσει στα τρόπαιά του.

Όλες οι γειτονικές χώρες από ξηρά συνθλίφτηκαν κάτω από την μπότα του κομμουνισμού, ενώ εμείς γλιτώσαμε. Οπότε, εμείς ως λαός δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει να ζεις σε κομμουνιστικό καθεστώς, να μην έχεις ιδιοκτησία, να μην αποφασίζεις για το μέλλον σου, να ζεις στην ανέχεια και τη φτώχεια, να μην έχεις ελευθερία έκφρασης, χωρίς κανένα δημοκρατικό δικαίωμα, να εξαφανίζονται ανεπιστρεπτί σε μια νύχτα τα μέλη της οικογένειάς σου και οι γείτονές σου επειδή μπήκαν στο μάτι κάποιας σκοτεινής κυβερνητικής υπηρεσίας.

Δυστυχώς, βέβαια, στην Ελλάδα, οι πολιτικοί απόγονοι των κατσαπλιάδων που προσπάθησαν κατά τον συμμοριτοπόλεμο να χαρίσουν την Ελλάδα στον Στάλιν και να κόψουν τη Μακεδονία μας στα δύο...

 

 ζουν και βασιλεύουν στη δημοκρατία μας, και προκαλούν δέος και σεβασμό στην τρέχουσα κυβέρνησή μας, η οποία «σέβεται τους αγώνες της Αριστεράς», ενώ εξοστρακίζουν σε δευτερόλεπτα κυβερνητικούς βουλευτές αν τολμήσουν να μιλήσουν κατά του καταστροφικού κομμουνισμού.

Εύχομαι και στη χώρα μας να ζήσουμε τέτοιες λαμπρές στιγμές δημοκρατίας, όπως βίωσαν στην Τσεχία. Και στα δικά μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια: