"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


NoυΔοΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ο … πορτιέρης, η …βαθιά Ν.Δ. & το βαθύ κράτος


Είχα την πεποίθηση -και πρέπει να γίνουν να γίνουν κοσμογονικές αλλαγές για να σταματήσω να έχω-   ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μια παράταξη με μεγαλύτερο βάθος από το βαθύ κράτος! 
 
Στηριζόμενος στην εκφρασμένη μου άποψη ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κόμμα αλλά μια μεγάλη και πολυσυλλεκτική παράταξη, συμπάσχω με όλους εκείνους που ασφυκτιούν ή και αγανακτούν με τις κρατικίστικες επιλογές υπουργών και στελεχών της.  
 Είτε με του Κικίλια στην επιλογή των διοικητών των νοσοκομείων όπου ο ημετερισμός ήταν θριαμβευτής, είτε με τα επιδοματάκια του Σταϊκούρα, είτε ακόμη ακόμη με το Rebrain Greece του Βρούτση, που αποτελεί την επιτομή του κρατισμού και της πολιτικής κουταμάρας.
 
Προσέξτε: Όταν λέμε βαθύ ΠαΣοΚ, βαθιά Νέα Δημοκρατία ή βαθύ κράτος, μη φανταστείτε τίποτα περίεργους τύπους που δρουν σε ημιφωτισμένα ή σκοτεινά υπόγεια κι έχουν σηκωμένους τους γιακάδες των σακακιών ή της καπαρντίνας τους.   Λέμε κι εννοούμε  εκείνες τις γελοίες συντεχνίες συνδικαλιστών και κομματανθρώπων που είναι διάσπαρτες εντός του κράτους και προασπίζουν σχεδόν αποκλειστικά τα δικά τους συμφέροντα. Μεγεθύνοντας έτσι, το κράτος. Φτιάχνοντας εντός του μικρές πόλεις –κράτη, όπως πολύ εύστοχα και παραστατικά έγραψε παλαιότερα στην "Καθημερινή" ο Τάκης Θεοδωρόπουλος.
 
Ακούστε: Οι θλιβεροί συνδικαλιστές έχουν στις τάξεις κι πέριξ τους έναν ακόμη πιο θλιβερό εσμό τρωκτικών. Κατά βάση κομματικό. Που για τα συμφέροντα και την καλοπέρασή τους βάζουν απέναντί όλη την κοινωνία. Πολλές φορές δε, ακόμη κι οι ηγεσίες των κομμάτων εξαρτώνται ή άγονται και φέρονται από αυτόν τον εσμό.
 
Προσέξτε: Η Νέα Δημοκρατία, δεν διαφέρει διόλου ούτε από το βαθύ ΠαΣοΚ ούτε από τον ακόμη πιο βαθύ ΠαΣοΚοΣΥΡΙΖΑ! Διαθέτει αντίστοιχους και πιο συνεκτικούς εσμούς πέριξ του κρατισμού. Άλλωστε η ισχυρή συνιστώσα αυτής της παράταξης, η «Λαϊκή Δεξιά», έχει ισχυρότατους δεσμούς με το κράτος. Όπως κι άλλη μεγάλη συνιστώσα της, η «Συντηρητική Δεξιά». Κι η μια και η άλλη θεώρησαν διαχρονικά και θεωρούν ακόμη ότι το κράτος είναι βιλαέτι τους όπου πρέπει να δρουν τα καπετανάτα. Χώρια του ότι όποιος μιλά με κάποιον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ, τις περισσότερες φορές νομίζει ότι μιλά με κάποιον συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ ή και του ΚΚΕ!  
 
Ακούστε: Αν δεν συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η κρίση είναι απόρροια του κράτους κι ότι αυτό το χρεοκοπημένο κράτος είναι υπεύθυνο για τη μετατροπή της κρίσης σε καθεστώς, άκρη δεν βγάζουμε.
 
Προσέξτε: Αν δεν  συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι οι εσμοί του βαθέως κράτους εμπόδισαν όλες τις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες κι επέβαλλαν την αδράνεια ως καθεστώς, δεν θ’ αλλάξει ποτέ το παραμικρό. 
 
Αν δεν σκεφτούμε ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας (συμπεριλαμβανομένης της «Λαϊκής Δεξιάς» με τον Καμμένο, τον Παυλόπουλο αλλά και τις συναινέσεις (!!!)  Μεϊμαράκη προς τον Τσίπρα το 2015) προτίμησαν να δεχθούν ως εγγυητή του κρατισμού και της επιβίωσή τους τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορέσουμε να πάμε παρακάτω και να ξηλώσουμε το βαθύ κράτος.  Πρώτα γίνεται η διάγνωση και μετά η θεραπεία.

Να πούμε κάτι ακόμη. 
Όταν η μετανάστευση του βαθέως κράτους (συμπεριλαμβανομένης της «Λαϊκής Δεξιάς») προς τον ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε,  συνειδητοποιήσαμε όλοι το λούμπεν του πράγματος. Κι εκεί, όλοι μαζί έφτιαξαν –ως παράδειγμα το αναφέρω- το τέρας του ασφαλιστικού! Που το έδωσαν στον Κατρούγκαλο κι εκείνος ως ένας εξ αυτών το υπέγραψε. Και διαλύθηκε η Μεσαία τάξη, σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση.

Τώρα, το βαθύ κράτος γρυλίζει πάλι εναντίον μας. Απεργίες και πάλι απεργίες! Προχθές είδαμε συνδικαλιστές του ΚΚΕ να μπουκάρουν σε ημερίδα του ιατρικού συλλόγου, επειδή –άκουσον άκουσον- συζητιόταν το ενδεχόμενο σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα! 
Μέσα σε όλο αυτό το αμέτρητο βάθος ΚΑΙ οι συνδικαλιστές της βαθιάς Νέας Δημοκρατίας!! Γελοιότητα; Απόλυτη!

Έχω πει και γράψει κι άλλες φορές. Αν και μ’ αυτή την κυβέρνηση δεν πληγεί θανάσιμα το βαθύ κράτος, τότε ο τόπος δεν έχει σωτηρία. Κι επειδή δεν υπάρχουν ελπίδες ότι αυτό θα συμβεί από τους εσμούς της κρατικοδίαιτης  Νέας Δημοκρατίας, μόνη ελπίδα είναι ο Κυριάκος. 
 
Αν το βαθύ κράτος παραμείνει ζωντανό, δεν είναι μόνο ότι ο τόπος θα έχει χάσει κάθε προσδοκία να ξεφύγει από τις αλυσίδες που τον κρατούν αδρανή.  Είναι κι ότι αυτό το βαθύ κράτος  θα τελειώσει και τον ίδιο τον Μητσοτάκη…

Γιατί συζητάμε σήμερα αυτό το θέμα; 
Επειδή υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, της ίδιας συνομοταξίας με Κικίλια (διορισμοί διοικητών νοσοκομείων), Βρούτση (ίδρυση …κρατικής εταιρείας… headhunter)  προχώρησε σε διορισμούς ντροπής!!!
 
Την ώρα που ο πρωθυπουργός «πάλευε» να διεθνοποιήσει τα ζητήματα με την Τουρκία, εκείνος...

 πήρε από την βαθιά Νέα Δημοκρατία έναν 28χρονο που είχε αποφοιτήσει από την σχολή δημόσιας  διοίκησης πριν δυο χρόνια και τον έκανε εκεί διευθυντή!!!   
Ενώ σε άλλο ίδρυμα της Περιφέρειας διόρισε πρόεδρο κάποιον που μέχρι πρότινος εργαζόταν ως …πορτιέρης σε νυχτερινό «πολιτισμικό κέντρο», από αυτά που ο λαός αποκαλεί… «σκυλάδικα»… 

Ονόματα και διευθύνσεις κι αυτού του υπουργού  οσονούπω…

Δεν υπάρχουν σχόλια: