"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Πολιτικός… μπαχαλάκιας


 
Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης

Ο Νίκος Τόσκας ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη γράφτηκε στην ιστορία για εκείνη την προκλητική συνέντευξη – παρωδία που έστησε στις 26 Ιουλίου 2018. Ηταν μόλις τρεις ημέρες μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Δίπλα του βρίσκονταν ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και οι πρώην αρχηγοί της πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Νίκος Τόσκας σαν να μην είχε συμβεί κάτι τραγικό είχε πει τότε ότι δεν μπορούσε να βρει επιχειρησιακά λάθη, ότι υπήρχαν σοβαρά στοιχεία και ίχνη για εγκληματική ενέργεια. Την ίδια ώρα οι υφιστάμενοί του αρχηγοί των σωμάτων ασφαλείας διαβεβαίωναν πως θα δεν έκαναν κάτι διαφορετικό. Ο πρώην υπουργός ήταν ήδη βαριά εκτεθειμένος και από το γεγονός ότι συμμετείχε στη fake σύσκεψη στο συντονιστικό υπό τον Αλέξη Τσίπρα, όπου όλοι μαζί είχαν αποκρύψει πως υπήρχαν ήδη νεκροί στο Μάτι. Υστερα από λίγες ημέρες «ξηλώθηκε» από το Μαξίμου. Ποτέ, όμως, δεν βγήκε να ζητήσει μια συγγνώμη για το πολιτικό «έγκλημα» που είχε διαπράξει. Ακόμα τη χρωστάει προς τα θύματα, τους συγγενείς τους και τους διασωθέντες της μοιραίας 23ης Ιουλίου 2018.

ΑΛΛΑ ο Νίκος Τόσκας, όπως αποδεικνύεται, θέλει να προκαλεί είτε λόγω αμετροέπειας είτε για να βρεθεί ξανά στον αφρό του πολιτικού σκηνικού από το οποίο έχει εξαφανιστεί. Ως υπουργός είχε δηλώσει ότι απαιτείται διάλογος με τους μπαχαλάκηδες και τις συλλογικότητες για να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα των Εξαρχείων. Μόλις προχθές αποκάλυψε ότι κατήργησε την ομάδα Δέλτα της ΕΛ.ΑΣ. γιατί «ήταν οι μπαχαλάκηδες από τη μεριά του κράτους».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως… συριζαϊκό. Ως υπουργός θεωρούσε μια μονάδα της αστυνομίας «μπαχαλάκηδες».  

Οταν πιστεύει κάτι τέτοιο θα μπορούσε ποτέ να είχε ασκήσει αποτελεσματική πολιτική κατά των πραγματικών μπαχαλάκηδων και της εγκληματικότητας; Και βέβαια όχι.

ΑΠΟ την άλλη πρέπει να θυμηθούμε το κλίμα που υπήρχε συνολικά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.  

Δεν φταίει μόνον ο Νίκος Τόσκας.  

Ο… μπαχαλακισμός ήταν βαθιά ριζωμένος στο DNA της πρώτης φοράς αριστεράς. Και αυτό δεν έχει σχέση μόνο με τις μολότοφ στα Εξάρχεια. Οι γραφικές διαπραγματεύσεις του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου του 2015 έφεραν τη χώρα με το ένα πόδι εκτός ευρωζώνης, έκλεισαν τις τράπεζες. Εβαλαν μπλόκο σε οποιονδήποτε ήθελε να επενδύσει στη χώρα. Διέλυσαν την ήδη ερειπωμένη οικονομία αυξάνοντας όλους τους φόρους και τους εισφορές.

Ο Νίκος Τόσκας ήταν απλά ...


ένας πολιτικός… μπαχαλάκιας, σε μια κυβέρνηση που μπαχαλοποίησε τα πάντα στη χώρα και προσπάθησε -έως ενός σημείου κατάφερε- να κάνει το μπάχαλο… κανονικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: