"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (23/12/ΧΧΧΧ)

1924: Υπογράφεται η σύμβαση με την αμερικανική εταιρία «ΟΥΛΕΝ» για την ύδρευση της Αθήνας.

 

 
1947: Οι επιστήμονες των εργαστηρίων «Bell», Μπαρντίν, Μπράτιν και Σόκλεϊ ανακαλύπτουν του τρανζίστορ.



 
1972: Ανακαλύπτονται 16 επιζήσαντες, 70 ημέρες μετά τη συντριβή αεροσκάφους στην ορεινή περιοχή των Άνδεων. Αποκαλύπτεται ότι διατηρήθηκαν στη ζωή, τρεφόμενοι με τις σάρκες των νεκρών συνεπιβατών τους. 
 

1975: Ξεκινά τη δράση της η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη». Δολοφονεί στο Ψυχικό τον σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα Ρίτσαρντ Γουέλς.



 
1972: Πεθαίνει ο Αντρέι Τουπόλεφ, ρώσος αεροναυπηγός, κατασκευαστής των φερώνυμων αεροπλάνων που χρησιμοποιούνται κυρίως στην πολιτική αεροπορία.  
 
 
 
 

2014 Χάνει τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα στα 70 του χρόνια ο Joe Cocker.


23/12/2018 Πέθανε σε ηλικία 101 ετών ο εμβληματικός Θέμης Μαρίνος που ανατίναξε τη γέφυρα του Γοργοποτάμου μαζί με αντάρτες και συμμάχους –Μέλος της Βρετανικής Συμμαχικής Αποστολής (BLO) στην κατοχή. Πρόκειται μάλιστα για το τελευταίο μέλος από την ομάδα που σχεδίασε και ανατίναξε τη γέφυρα του Γοργοποτάμου, που φεύγει από την ζωή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: