"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΑΣΟΚοΣΥΡΙΖΑίικο ΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Νίνα Κασιμάτη, αυτό το ΠΑΣΟΚ της γλίτσας

Tης Σοφίας Γιαννακά

Μια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει διακριθεί ως σήμερα, για τίποτα, στο Κοινοβούλιο, έγινε το πρόσωπο της ημέρας γιατί έβρισε χυδαία την Ελληνική Αστυνομία.

Πρόκειται για τη Νίνα Κασιμάτη, από τους πρώτους που, όταν το καράβι του ΠΑΣΟΚ άρχισε να βουλιάζει με το μνημόνιο, πήδηξε στη βάρκα του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέγεται έκτοτε βουλευτής, τσιρίζοντας κατά καιρούς για το μνημόνιο ή πετώντας επαναστατικές παρόλες.  

Για να εισχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε την τακτική των γενίτσαρων:  

Εφτασε το 2013 να υπονοήσει στο Τwitter ότι λυπήθηκε που η βόμβα του Μαραθωνίου της Βοστώνης δεν χτύπησε τον Γιώργο Παπανδρέου!  

Αργότερα διακρίθηκε ως γλάστρα δίπλα στον Τσίπρα στο ανεκδιήγητο ταξίδι στην Κούβα, για την κηδεία του κομαντάντε. Έκτοτε, μηδέν έργο.

Τώρα, λοιπόν, που η Ελληνική Αστυνομία προσπαθεί να βάλει μια σειρά με τους μπαχαλάκηδες, η Κασιμάτη έκανε πάλι την επαναστασούλα της. «Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», έγραψε στο Τwitter, προκαλώντας θυμό στην Ελληνική Αστυνομία, στη ΝΔ και σε όποιον εχέφρονα τέλος πάντων Έλληνα θέλει να γυρίσει η σελίδα με τα άβατα και τους «Ρουβίκωνες».
 
Και όταν την απείλησαν με μήνυση, η Κασιμάτη είχε την κλασική αντίδραση της Ελληνίδας γλωσσούς που έμαθε την επανάσταση στον καναπέ της: Δεν έγινε και τίποτα, είναι στερεοτυπική φράση, συγγνώμη κ.λπ.

Διαβάζω στο βιογραφικό της ότι κατάγεται από οικογένεια πολιτικών και ήταν χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, πριν μεταπηδήσει, όπως είπαμε, στον τότε ανερχόμενο ΣΥΡΙΖΑ. Στην κοινοβουλευτική της παρουσία δείχνει την υστερία των πρώην Πασόκων να φανούν πιο αριστεροί από τους Συριζαίους. Το 2015 μας είχε αφήσει άφωνους όταν απέδωσε την τρέλα του πιλότου της Germanwings αλλά και τη δολοφονία της τετράχρονης Άννυς στον… καπιταλισμό και στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο!

Η Κασιμάτη είναι από τους πρώτους διδάξαντες του γενιτσαρισμού, πριν κολλήσουν την αρρώστια ο Ραγκούσης, ο Τζουμάκας και τόσοι άλλοι (πρώην φαν κλαμπ του Άκη Τσοχατζόπουλου) που βγάζουν το ψωμί τους παριστάνοντας τους Συριζαίους επαναστάτες.  

Το 2015 η Κασιμάτη είχε ζητήσει την καταδίκη του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή, παρότι εκείνος την είχε αναδείξει στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Χωρίς ενοχές, φυσικά, η Κασιμάτη ψήφισε αργότερα το μνημόνιο του Τσίπρα -το αριστερό μνημόνιο δεν την ενοχλεί.

Αυτό το λόμπι των πρώην Πασόκων που κατηγορεί τα συστημικά κόμματα ότι κατέστρεψαν τη χώρα, αλλά θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να «πασοκοποιηθεί» εντελώς, ανοίγει έναν επικίνδυνο δρόμο στα πολιτικά πράγματα: με θράσος, ακατέργαστη σκέψη και απόλυτη έλλειψη αυτογνωσίας, ταυτίζεται όλο και περισσότερο με ό,τι αναρχο-αυτόνομο κινείται στην επικράτεια, ώστε να ξεπλύνει το ένοχο παρελθόν του

Σε λίγο θα μας λένε ότι...


 ΕΟΚ και ΝΑΤΟ είναι το ίδιο συνδικάτο! 

Εντελώς συστημικοί θεσιθήρες, πήραν την παντιέρα ρόσα για καριέρα. Δείχνουν αχόρταγη όρεξη για εξουσία, εμφορούνται από μίσος έναντι των πολιτικών αντιπάλων, κατεβάζουν το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης και φέρνουν στην επιφάνεια όσα μισήσαμε στο ΠΑΣΟΚ και όσα είχαμε ελπίσει ότι αφήσαμε πίσω μας οριστικά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: