"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΘΝΙΚΑ ΡΑΓΙΑΔΙΚΑ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ: Σκόπια κι Αλβανία τεστ για την Τουρκία - Όποιοι ηττώνται από τα... τσικό δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ισχυρούς αντιπάλους

Ο βασικός εχθρός της Ελλάδας είναι η Τουρκία.  


Το λέει η πρόσφατη Ιστορία, το μαρτυρούν οι προηγούμενοι αιώνες. Οι εκατόμβες των θυμάτων που μακελεύτηκαν από τις τουρκικές χαντζάρες δεν μπορούν να λησμονηθούν. Ούτε μπορούν να ξεχαστούν οι πατρίδες των Ελλήνων, πολλές εκ των οποίων βρίσκονται εντός της τουρκικής επικράτειας, αλλά φέρουν ελληνικά ονόματα ώστε να θυμίζουν σε όλους το καθήκον μας. Σε μια πιθανή αναμέτρηση με τους Τούρκους πρέπει να αποβλέπουν όλες οι διπλωματικές ενέργειες, αλλά και η αμυντική θωράκιση της πατρίδας.
 
Ωστόσο, πριν από τους μεγάλους αγώνες η Ελλάδα οφείλει να κερδίζει τους... μικρούς και πασιδήλως ευκολότερους. Αν ηττάσαι ή φοβάσαι την Αλβανία και τα Σκόπια, δεν είσαι κατάλληλος για να φέρεις σε πέρας τον αγώνα εναντίον της τουρκικής επεκτατικότητας.  


Η πολιτική «ελίτ» της χώρας έχει πολλάκις αποδείξει την ακαταλληλότητά της να χαράξει τη ρότα του έθνους προς ασφαλείς λιμένες. Μιλούν για την Τουρκία, ενώ δεν μπορούν να νικήσουν ούτε στα σημεία τα Σκόπια και την Αλβανία.

Δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά ούτε συμπτώσεις όσα γίνονται και σχετίζονται με τις βλέψεις που έχουν η Αλβανία και τα Σκόπια σε βάρος της Ελλάδας. Οπως έγραψε η «δημοκρατία», μια φιλοσκοπιανή Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που ονομάζεται Κρστε Μισίρκοβ, εδρεύει στην Πέλλα και έχει πρόεδρό της τον αποσχηματισθέντα ιερέα Νικόδημο Τσαρκνιά κατέθεσε αίτημα προς το ελληνικό υπουργείο Παιδείας για τη διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στα σχολεία.

Παράλληλα, διακινείται στο διαδίκτυο μια παλιά (πλην διδακτική) ιστορία: Πριν από έναν χρόνο στη Θεσπρωτία Αλβανοί οικονομικοί μετανάστες κατέβασαν την ελληνική σημαία και προσπάθησαν να τοποθετήσουν μια αλβανική.

Τα δύο μικρά, ασταθή και ανίσχυρα κράτη δεν έχουν πάψει ούτε στιγμή να προκαλούν και να διεκδικούν ελληνικά εδάφη και η ημεδαπή πολιτική τάξη...


 αντί να τα συνετίσει και να τα υποχρεώσει να πράξουν το ορθό τα πριμοδοτεί με υποστήριξη της υποψηφιότητάς τους για ένταξη στην Ε.Ε.

Είναι αυτονόητο ότι όποιοι ηττώνται από τα... τσικό δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ισχυρούς αντιπάλους.


 

Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: