"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Εξυπνη σήτα ΣΥΡΙΖΑ


Ο Αλέξης είναι μάστορας. Εχει δημιουργήσει το πολιτικό αντίστοιχο της διαφήμισης που φάγαμε στη μάπα όλο το καλοκαίρι του 2013.

Πώς έκανε ο μάγκας την επίδειξη με τη σήτα που ταίριαζε σ' όλες τις πόρτες, σ' όλα τα σπίτια και εφάρμοζε μ' ένα απλό «τσακ» δίχως προσπάθεια; 

Ετσι κι ο Αλέξης έκανε ένα κόμμα μούρλια. Για όλα τα γούστα. Και βίλες και χαμόσπιτα. Και νόμος, τάξις, πειθαρχία, αλλά και αντάρτικο. Και επανάσταση και καναπέ. Και Αβάνα (Κούβα), Καράκας (Βενεζουέλα - αν μερικοί ίσως και να φτιάχνονται με Β. Κορέα) και Μπουένος Αϊρες (Αργεντινή), αλλά και Ουάσινγκτον, Λόνδρα, Μπερλίν και Βρυξέλλες όπου πηγαίναν οι βαζέλες.  

Ολες οι πρωτεύουσες δείχνουν να παίζουν στο παίγνιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, ως γνωστόν, όταν κάποιος σου λέει και Αβάνα και Ουάσινγκτον, είναι μόνο Ουάσινγκτον διότι μπορεί να είναι αριστερός στην καρδιά, αλλά δεν διατελεί κορόιδο στο μυαλό. Η Αβάνα της καρδιάς μας που μεταμορφώνεται σε Ουάσινγκτον του νου είναι κόλπο παλιό, δοκιμασμένο και πιάνει πάντα εις τας εκλογάς - όσο υποψιασμένο κι αν είναι το κοινό. 

Να μη σας τα πολυλογούμε και έχετε και δουλειές (να ψάξετε να βρείτε δουλειά), ο Αλέξης είναι γνήσιος Ελλην πολιτικός. Πορεύεται έτσι...

Και το Μνημόνιο; 

Το χρέος; Στάση πληρωμών και άει σιχτίρ στην τρόικα;  

Ναι αμέ. Αυτό Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή στις ομιλίες. Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο θα είμεθα ψύχραιμοι και ευρωπαϊσταί.  

Την Κυριακή των εκλογών χαρούμενοι και από την πρώτη εργάσιμη μετεκλογική Δευτέρα... μαντέψτε τι θα γίνει.

Θα θυμηθεί ο Αλέξης όσα έλεγε η «ψύχραιμος» τάσις του ΣΥΡΙΖΑ (όπως ο κ. Σταθάκης): Το απεχθές χρέος είναι 5%. Για το υπόλοιπο 95% σκάστε, δουλέψτε όσοι μπορείτε και αποπληρώστε!

Θα το καταγγείλουμε το Μνημόνιο; 

Σίγουρα ναι. Στον ύπνο μας όσο θέλουμε. Ούτως ή άλλως το υποσυνείδητο είναι γνωστός κακοπληρωτής, ενώ το συνειδητό πληρώνει τοις μετρητοίς - ειδικά αν ο σωματικός φορέας της συνειδήσεως απειλείται με φυλάκιση και ανασκολοπισμό από τους πραίτορες της μαντάμ Μέρκελ, που λέει κι ο Αλέξης.

Εντάξει, παιδιά, ωραίο το σενάριο, αλλά κάπου μπάζει. Οι θεατές θα ήθελαν ένα ευτυχές τέλος (happy end στα εγγλέζικα) και μέχρι τώρα αντικρίζουν μόνο μακελειό - το δικό τους μακελειό. Και το εισιτήριο λίγο αλμυρούτσικο. 340 δισ. ευρώ είναι αυτά..

Δεν υπάρχουν σχόλια: