"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ: Δωμάτια-κολαστήρια στα παλάτια του Καντάφι

Δωμάτια-κολαστήρια στα παλάτια του Καντάφι
Φρίκη προκαλούν οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσίοτητας, δύο χρόνια μετά τη σύλληψη και το θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι και αποκαλύπτουν την αρρωστημένη δράση του Λίβυου δικτάτορα, ο οποίος -στα 42 χρόνια που παρέμεινε στην εξουσία- βίασε, κακοποίησε και ανάγκασε να γίνουν σκλάβοι του σεξ, χιλιάδες παιδιά, αγόρια και κορίτσια ηλικίας μέχρι 14 χρονών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και τις φωτογραφίες που παραθέτει η Daily Mail, από το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ του BBC4 που θα προβληθεί τον Φεβρουάριο, στα παλάτια του Μουαμάρ Καντάφι υπήρχαν δεκάδες δωμάτια του σεξ, όπου ο αδίστακτος δικτάτορας οδηγούσε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 14 ετών.

Δωμάτια-κολαστήρια στα παλάτια του Καντάφι Είχε δημιουργήσει μάλιστα και ένα ιδιωτικό γυναικολογικό ιατρείο στο οποίο εξέταζε τα κορίτσια για να διαπιστώσει αν είναι υγιή πριν τα οδηγήσει στα δωμάτια-κολαστήριά του, καθώς και για να τα υποβάλλει σε εκτρώσεις μέτα την κακοποίηση και το βιασμό τους.

Τα θύματά του τα απήγαγε και τα κρατούσε φυλακισμένα για να τα βιάζει, αν και ο ίδιος δεν θεωρούσε ότι βίαζε τα παιδιά

Αντίθετα, υποστήριζε πως ήταν τιμή των θυμάτων να «κοιμηθούν» με τον ηγέτη.

Τα ανάγκαζε μάλιστα να βλέπουν πορνογραφικό υλικό, για να «εκπαιδεύονται» και αν κάποια από αυτά μετά τη βάναυση κακοποίησή τους πέθαναν, οι άνθρωποι του διεστραμμένου δικτάτορα, πέταγαν τα άψυχα σώματα τους σε πάρκινγκ και χωματερές.

Ο Καντάφι συνήθιζε να επιλέγει τα ανήλικα παιδιά, επισκεπτόμενος τα σχολεία. Όταν του άρεσε κάποιο παιδί, το ακουμπούσε στο κεφάλι. Μέσα σε λίγες ώρες οι σωματοφύλακέ του, το απήγαγαν, ενώ σε περίπτωση που προέβαλλαν αντίσταση οι γονείς, τους εκτελούσαν επί τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: