"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Ενοπλοι σκότωσαν 5 παιδιά γιατί... έπαιζαν βόλει!

Φωτογραφία αρχείου Τουλάχιστον πέντε αγόρια που έπαιζαν βόλεϊ σκοτώθηκαν  στο ανατολικό Αφγανιστάν από τα πυρά ενόπλων, δήλωσε ένας αξιωματούχος.


«Τα νεαρά αγόρια, που ήταν μαθητές σχολείου, έπαιζαν βόλεϊ σε ένα χωριό στην περιοχή Αλινγκάρ στις 12:30 (10:00 ώρα Ελλάδας) (…) μια ομάδα ενόπλων από ένα γειτονικό χωριό τα σκότωσε», δήλωσε ο Σαρχντάι Ζουάκ εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Λάγμαν.

«Οι δράστες, που σίγουρα είναι μέλη της ένοπλης αντιπολίτευσης, διέφυγαν», πρόσθεσε ο Ζουάκ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι για τη δολοφονία των αγοριών ευθύνονται οι Ταλιμπάν.

«Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη γιατί πυροβόλησαν και σκότωσαν τα παιδιά, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι οι εχθροί του Αφγανιστάν δεν μπορούν να ανεχθούν τα σπορ. Οπότε καταφεύγουν σε άνανδρες επιθέσεις», υπογράμμισε ο ίδιος.
 
Την προηγούμενη εβδομάδα τέσσερις νεαροί ποδοσφαιριστές σκοτώθηκαν στη νότια επαρχία Κανταχάρ, όταν μια ρουκέτα, την οποία φέρεται να εκτόξευσαν Ταλιμπάν, έπεσε στο γήπεδο όπου έπαιζαν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: