"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: To "πρόσφορο" του.. τζογαδόρου!


Ολοσέλιδες «διαφημίσεις» του ΟΠΑΠ ντάλα καλοκαίρι  ενώ κορυφωνόταν το μαλλιοτράβηγμα της πώλησής του.  

Ομολογώ ότι δεν κατέχω πράμα σχετικά πολύ περισσότερο αν αυτή η μυστήρια διαφημιστική φαγούρα του ΟΠΑΠ  έχει καμιά σχέση με την μετ’ εμποδίων  και επί κοντώ  πώληση.
Εκείνο όμως που θαυμάζω στην ολοσέλιδη,  είναι ότι ο τζογαδόρος διαφημίζεται αποκλειστικά για τις «πολιτιστικές» του προσφορές  τα πρόσφορα που κατά καιρούς ακουμπάει στην αγία τράπεζα του Πολιτισμού. 
 Ο ΟΠΑΠ, λέει, βοήθησε δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους καθώς και «πάνω από 40 θέατρα»: «Ολοι αυτοί οι αριθμοί» διαλαλεί «θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν και πάνω απ’ όλα θα συνεχίσουν να κάνουν καλό για όλους.  Γιατί πάνω απ’ όλους τους αριθμούς, το πιο σημαντικό για τον ΟΠΑΠ είστε όλοι εσείς!».  
Προσπερνώ τα ρωμαλέα ελληνικά  και σφουγγίζω δάκρυ συγκίνησης που τουλάχιστον ο αμαρτωλός αμάρτησε για τα παιδιά του  «όλους εμάς!»  και το θαυμαστικό δικό του.  Θα μπορούσε όμως κανείς αναίσθητος να αξιώσει από τον ΟΠΑΠ:  

Εκτός από τον αριθμό «40» των θεάτρων,  θα «έκανε καλό για όλους» να μας λέγατε και τα ονόματα των λαβόντων πρόσφορο τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια,  καθώς και πόσο ζύγιζε του καθενός.  
Διότι έχουν ακουστεί κατά καιρούς τα σημεία και τα θέατρα για τις επιλογές σας. • Ποικίλων πηγών επιλογές από την (ε!) κομματίλα που μας γονάτισε ως το τρέχα γύρευε πόθεν και διατί.  
Ονόματα και ποσά λοιπόν  ίνα εκτιμηθούν όπως τους πρέπει τα πρόσφορα του ΟΠΑΠ στον «Πολιτισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: