"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ: Μειώθηκαν οι τουρίστες τον Ιούλιο, λόγω των επεισοδίων

Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκε την Τουρκία σημείωσε, τον Ιούλιο, τη μικρότερη αύξηση τους τελευταίους οκτώ μήνες, εξαιτίας των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και των επεισοδίων.
Οι αφίξεις σημείωσαν αύξηση 0,5%, σε ετήσια βάση, στα 4,59 εκατ. επισκεπτών, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού και η μικρότερη από τον περασμένο Νοέμβριο.

Τον Ιούνιο είχε σημειωθεί αύξηση 5%.

Την κάμψη της ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος επηρέασε και το ραμαζάνι που εορτάστηκε φέτος τον Ιούλιο και απέτρεψε πολλούς Άραβες να επισκεφθούν τη χώρα.

Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της τουρκικής οικονομίας και περιορίζει το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών που ανέρχεται στο 7% του ΑΕΠ.

Το 2012 ο συνολικός αριθμός ξένων τουριστών είχε ανέλθει στα 31,8 εκατ. επισκέπτες, 1% περισσότεροι σε σχέση με το 2011.

BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: