"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Νέα στολή «πολεμικών συσκέψεων» από τον Δ. Αβραμόπουλο


Πανέτοιμη για οποιαδήποτε εξέλιξη στη Συρία είναι η Ελλάδα! Αυτό το μήνυμα θέλησε να στείλει πρός κάθε κατεύθυνση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, φορώντας με νόημα τη νέα ειδική ενδυμασία για τις «Έκτακτες Συσκέψεις»

Με την καινούρια του στολή, όπως ορίζει πλέον το πρωτόκολο που εφάρμοσε μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υποδέχθηκε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκειμένου να συζητήσουν εκτάκτως, ύστερα από 3 μέρες, τη στάση της Ελλάδας

Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, πρέπει να σημειωθεί, ότι η στολή των «Έκτακτων Πολεμικών Συσκέψεων», δεν είναι ίδια με τη στολή των «Κανονικών Πολεμικών Συσκέψεων» καθώς η πρώτη, διαθέτει περισσότερα παράσημα, ώστε να κουδουνίζουν και να κρατάνε σε μεγαλύτερη εγρήγορση τον υπουργό.

Η συγκεκριμένη στολή σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, και φτιάχτηκε από τον προσωπικό του ράφτη, ώστε να μη χάσει την απαραίτητη κομψότητα που είναι απαραίτητη στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, προκειμένου να έχει καθαρό μυαλό αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Όσο για τη σύσκεψη, πολλοί από τους συμμετέχοντες, εκδήλωσαν  ενδιαφέρον για μια παρόμοια στολή – ειδικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος που συνεχάρη εντυπωσιασμένος προσωπικά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και στο τέλος κατέληξαν να περιμένουν την απόφαση του Μπάρακ Ομπάμα για τη Συρία.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)


Δεν υπάρχουν σχόλια: