"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: Η Αίγυπτος και η παγκόσμια ισλαμική συνωμοσία…


Tην ώρα που το αίμα ρέει άφθονο στην Αίγυπτο με τη διεθνή κοινότητα να τηρεί την ίδια και απαράλλακτη στάση της απάθειας, όπως σε όλες τις διακεκαυμένες ζώνες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, οι Αμερικανοί ζητούν από τον Ομπάμα να αναλάβει δράση σταματώντας τη χρηματοδότηση.

Όπως γράφει η Washington Post, to 51% των Αμερικανών θέλουν από την κυβέρνηση να διακόψει την οικονομική βοήθεια προς την Αίγυπτο ως μοχλό πίεσης για να σταματήσει η βία..

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι αν και αυτήν την άποψη έχουν υιοθετήσει και αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι η κυβέρνηση Ομπάμα δεν μπορεί να βρει ικανό αριθμό Γερουσιαστών για να τη στηρίξει πραγματικά.

Από την άλλη πλευρά, η ίδια η εφημερίδα -που θεωρείται φιλοκυβερνητική- αναιρεί την επιρροή της δημοσκόπησης υπογραμμίζοντας στο τέλος του ρεπορτάζ ότι στην πραγματικότητα μόνο το 22% των πολιτών γνωρίζουν τι γίνεται ακριβώς στο Κάιρο!

Γιατί, όμως, η διεθνής κοινότητα (και κυρίως οι ΗΠΑ) δεν αντιδρούν άμεσα- ενώ έχουν τα μέσα επιρροής- για να ανακόψουν την εμφύλια σύρραξη;

Όσοι πιστεύουν τις ιστορίες συνωμοσίας εκτιμούν ότι αυτό ήταν εξαρχής το σχέδιο της Δύσης και των ΗΠΑ:  

Η Αραβική Άνοιξη δεν ήταν παρά μία καλά καμουφλαρισμένη στρατηγική των μεγάλων εγκεφάλων της Δύσης για να επιβληθούν θεοκρατικά καθεστώτα στις χώρες της ευρύτερης Μέσης Ανατολής και της Αφρικής με έναν μόνο στόχο. Να κρατήσουν τον λαό «σε θεοκρατικό λήθαργο» ώστε ανενόχλητοι να κάνουν μπίζνες με τη Δύση, με φόντο τα πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα…

Ένας από τους αρθρογράφους της New York Times αναφέρει ότι οι δυτικού τύπου απολυταρχικές εξουσίες, τύπου Μουμπάρακ και Καντάφι, δεν εξυπηρετούσαν πλέον τα σχέδια των ΗΠΑ. Η πολύχρονη παραμονή στην εξουσία τους είχε κάνει καχύποπτους σε οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή με τη Δύση και ιδιαίτερα υπερπροστατευτικούς με τον θησαυρό που έκρυβε η γη τους και γνώριζαν πολύ καλά την αξία του. Παράλληλα, πετούσαν στον κόσμο τους κάποια «ξεροκόματα» με θέσεις εργασίας  σε οικοδομές και τουρισμό. Αν και μπορούσε άνετα κάποιος να βρεθεί στη φυλακή αν μιλούσε -έστω και σκωπτικά- εναντίον του Μουμπάρακ ή του Καντάφι, την ίδια στιγμή είχε την ελευθερία να σπουδάσει, να μορφωθεί και να ταξιδέψει σε όλο τον  κόσμο.

Στην Αίγυπτο η ανάδειξη των Αδελφών Μουσουλμάνων στην εξουσία, μέσω εκλογών, έβγαλε χιλιάδες φανατικά θρησκόληπτους και φανατικούς ισλαμιστές από την απομόνωση 30 χρόνων. Το ωστικό κύμα της εγκλωβισμένης βόμβας που είχε στα σπλάχνα της η Αιγυπτιακή κοινωνία μεταφράστηκε σε έναν εμφύλιο με εκατοντάδες νεκρούς. Ακόμα και οι γυναίκες με τις μαντήλες -που σε πολλούς φαίνεται παράξενο να ηγούνται της εξέγερσης εναντίον τους- γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Αδελφότητα των Μουσουλμάνων ενδιαφέρεται μόνο να επιβάλλει  ένα θεοκρατικό και ανελεύθερο καθεστώς, όπως στο Ιράν.

Γιατί, όμως, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι δείχνουν πιο πρόθυμοι να επιβάλλουν ποινές σε ένα τέτοιο καθεστώς; 

Μα η απάντηση είναι προφανής:


Υπάρχει ο φόβος της δημιουργίας πυρηνικής βόμβας..

Άλλη μία θεωρία συνωμοσίας που υποστηρίζουν οι πολέμιοι των Αδελφών Μουσουλμάνων -που σε καμία περίπτωση δεν υποστήριζαν στο ελάχιστο το καθεστώς Μουμπάρακ- είναι ότι η Αδελφότητα δεν υφίσταται μόνο στην Αίγυπτο. Αλλά σε όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής, ενώ ισχυρίζονται ότι μέλος της είναι και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

Η θεωρία αυτή δικαιολογεί -εν μέρει- τη στάση που έχει κρατήσει ο Ερντογάν απέναντι στην εμφύλια σύρραξη της Αιγύπτου. Καθολικά υπέρ των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Τη συγκεκριμένη θεωρία της παγκόσμιας ισλαμικής διακυβέρνησης, η οποία προετοιμάζεται υπόγεια μέσω μυστικών πυρήνων σε όλο τον κόσμο, είχε αναφέρει και ο Άντερς Μπρέιβικ, ο μακελάρης της Νορβηγίας, στο κεντρικό μανιφέστο του…

Πρέπει να πιστέψουμε τις θεωρίες συνωμοσίας  ή  η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση; Μόνο ο ιστορικός του μέλλοντος μπορεί να βρει κάποτε την απάντηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: