"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Δάκρυα Ερντογάν μπροστά στην κάμερα ! (Aκριβώς όπως συμβαίνει με τα εγχώρια χοντρόπετσα πολιτικά μπουμπούκια...) - VIDEO

Αφωνους άφησε εκατομμύρια Τούρκους τηλεθεατές ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν που κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής το βράδυ της Πέμπτης δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ακούγοντας το συγκινητικό γράμμα που απηύθυνε ένας Αιγύπτιος προς τη νεκρή κόρη του.


Ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλούσε με δημοσιογράφο για τα γεγονότα της Αιγύπτου όταν οι παραγωγοί της εκπομπής «έβγαλαν στον αέρα» βίντεο στο οποίο παρουσιαζόταν το γράμμα ενός πατέρα προς την νεκρή κόρη του που σκοτώθηκε στις ταραχές που σπαράσουν την χώρα.

Ο Μοχάμεντ αλ Μπελτάτζι είναι υψηλόβαθμο στέλεχων των Αδερφών Μουσουλμάνων και η έφηβη κόρη του Ασμά φέρεται να έπεσε θύμα των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο Ερντογάν άκουσε το γράμμα με εμφανή συγκίνηση, ειδικά από τη στιγμή και μετά που ο πατέρας αναφέρει ότι δεν είχε την ευκαιρία, στο λίγο χρόνο που έζησε η κόρη του, να συζητήσουν όσα θα ήθελε. Στη συνέχεια έμεινε δακρυσμένος και αμίλητος για ένα διάστημα, πριν εξηγήσει το λόγο για τον οποίο τον άγγιξαν όσα άκουσε.

«Δεν έχω χρόνο να μοιραστώ με τα παιδιά μου. Επιστρέφω σπίτι μία ή δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα και μου λείπουν. Βλέπω τα δικά μου παιδιά στο γράμμα», είπε ο Ερντογάν στον δημοσιογράφο του ιδιωτικού Ülke TV, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε πώς, ενώ η κόρη του είχε ζητήσει να μείνει ένα βράδυ μαζί του, αυτός τελικά καταλήγει να βλέπει τα παιδιά του όταν πλέον έχουν κοιμηθεί.

«Ελπίζω ότι η στάση αυτού του πατέρα θα γίνει μάθημα για πολλές χώρες του ισλαμικού κόσμου. Ελπίζω ότι θα γίνει παράδειγμα για τη νεολαία μας. Δεν μιλάω ως πρωθυπουργός αυτή τη στιγμή, είμαι ένας απλός πολίτης. Είθε ο θεός να μην επιτρέψει ποτέ σε αυτούς που θέλουν να διασπάσουν την ενότητά μας να το πράξουν», προσέθεσε.

Ο τραγικός πατέρας στην αρχή του γράμματός του αναφέρει ότι δεν αποχαιρετά την κόρη του αλλά προτιμά να σκέφτεται ότι θα την συναντήσει σύντομα, υπανισσόμενος την μέχρις εσχάτων μάχη που σκοπεύουν αν δώσουν οι Αδερφοί Μουσουλμάνοι για να επιστρέψουν στην εξουσία, μετά την ανατροπή Μόρσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: