"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΚΟΠΙΑ: Επιμένουν για ενταξη στο ΝΑΤΟ

Εντείνει τη δραστηριότητά της η ΠΓΔΜ ενόψει της Εαρινής Συνόδου του ΝΑΤΟ, επιδιώκοντας την είσοδό της στη Συμμαχία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στη Ν. Υόρκη, κατά την οποία κάλεσε τη χώρα μας να μην παρεμποδίζει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., σεβόμενη την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Ο κ. Πόποσκι συναντήθηκε και με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, ενώ ακολούθως μετέβη στην Ουάσιγκτον, όπου, μεταξύ άλλων, θα έχει επαφές με μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, κατά τη συνάντησή του με τον Μπαν Κι Μουν ο Ν. Πόποσκι επαναβεβαίωσε την πλήρη αφοσίωση και εποικοδομητική προσέγγιση των Σκοπίων στις συνομιλίες σχετικά με το όνομα, καθώς και στην καλλιέργεια και αναβάθμιση των σχέσεων καλής γειτονίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής μας χώρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, με την ανακοίνωση του υπουργείου να αναφέρει τα εξής:
«Υπενθυμίζοντας τις ουσιαστικές πτυχές της ετυμηγορίας του Δικαστηρίου, ο υπουργός Πόποσκι υπογράμμισε πως αναμένει η Ελλάδα, ως χώρα-μέλος του ΟΗΕ, να σεβαστεί την απόφαση του ανώτατου νομικού οργάνου των Ηνωμένων Εθνών και να μην παρεμποδίζει την ένταξη της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.». 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: