"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Παράδεισος ευκαιριών κατά τον Ντόναλντ Τραμπ

Από την Τουρκία και με διθυράμβους για τη γείτονα επανακάμπτει στο προσκήνιο ο πολύς Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας εγκαινίασε στην Κωνσταντινούπολη το Trump Towers Mall, το πρώτο εμπορικό και οικιστικό συγκρότημα διδύμων πύργων που κατασκεύασε στην Ευρώπη.
Τα εγκαίνια των διδύμων πύργων έγιναν από τον ίδιο και την κόρη του, Ιβάνκα, τον πρόεδρο του Ομίλου Ντογάν (με τον οποίο συνεργάζεται ο Αμερικανός επιχειρηματίας), Αϊντίν Ντογάν, και τη σύζυγό του, καθώς επίσης τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη σύζυγό του.

Ο κ. Τραμπ δήλωσε ακόμη ότι θα κατασκευάσει ξενοδοχείο στον Βόσπορο που θα φέρει το όνομά του, ενώ επιφύλαξε μεγάλους επαίνους για την Τουρκία.
«Για την Αμερική, λέγεται ότι είναι χώρα ευκαιριών, όμως εγώ βλέπω περισσότερες ευκαιρίες στην Τουρκία... », αποφάνθηκε. 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: