"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΙΘ ΡΙΤΣΑΡΝΤΣ: Η Αγγλία μάς ήθελε στη φυλακή

Toυ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο διασημότερος κιθαρίστας του κόσμου, ο Κιθ Ρίτσαρντς, θυμάται: «Εκείνη την περίοδο η Αγγλία μάς ήθελε στη φυλακή. Η απόφασή μας να την εγκαταλείψουμε για χάρη της Γαλλίας αφορούσε φορολογικούς λόγους. Πριν από τη φυγή μας, έπρεπε να νοικιάσουμε την ακίνητη περιουσία μας. Να υποσχεθούμε πως δεν θα επιστρέφαμε ποτέ ξανά μπροστά στην πόρτα διαμερισμάτων και σπιτιών που μας ανήκαν. Ακόμα θυμάμαι άνδρες της Εφορίας να είναι σκαρφαλωμένοι σε δέντρα έξω από τα σπίτια που κοιμόμασταν. Παρακολουθούσαν την κάθε μας κίνηση». Αυτά που μόλις διαβάσατε συνέβησαν στους Ρόλινγκ Στόουνς το 1971.

Οι διαφορές τους με τις οικονομικές αρχές της Βρετανίας τους οδήγησαν στην «εξορία», στη μετακόμισή τους στη Γαλλία.

Οι Στόουνς έμειναν στη βίλα Νελκότ. Βρίσκεται στα νότια της χώρας. Ηταν κτίριο που, κάποτε, οι ναζί χρησιμοποιούσαν ως αρχηγείο τους και είχε νοικιάσει ο κιθαρίστας τους, Κιθ Ρίτσαρντς. Εκεί έγραψαν ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ της καριέρας τους: το «Exile on Main Str.»

πηγη ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: