"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Απλήρωτοι "στόχοι" σε σκοπιές παρωδία

Από μία αλουμινένια κατασκευή, με ένα κοινό τζάμι, αποτελείται το κουβούκλιο της σκοπιάς στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής, στο οποίο εκδηλώθηκε η προχθεσινή τρομοκρατική ενέργεια. Οπως λένε οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., τέτοιου είδους κουβούκλια δεν θα πρέπει να υπάρχουν, αφού όχι μόνο δεν παρέχουν αλεξίσφαιρη προστασία, αλλά σε πολλά τμήματα είναι σε άθλια κατάσταση.



Απλήρωτοι και στόχοι τρομοκρατών
Πεντακόσια ευρώ τον μήνα παίρνουν οι εκπαιδευόμενοι αστυνομικοί και ειδικοί φρουροί (όπως και οι άλλοι συνάδελφοί τους), οι οποίοι προχθές το βράδυ έγιναν στόχος των τρομοκρατών στο Τμήμα της Αγίας Παρασκευής. Τα χρήματα αυτά δίδονται από την υπηρεσία τους για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν η μαθητεία τους και η πρακτική τους εκπαίδευση. Οι δόκιμοι αστυφύλακες που τραυματίστηκαν σε λίγες ημέρες θα ορκίζονταν και θα εντάσσονταν σε διάφορες υπηρεσίες. Να σημειώσουμε ότι αποτελεί συχνό σχεδόν φαινόμενο στους εκπαιδευόμενους να ανατίθενται να καθήκοντα που θα έπρεπε να εκτελούν παλαιότεροι συνάδελφοί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: