"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Εψαχνε τον φονιά της θετής κόρης του επί 14 χρόνια...


ΠΑΡΙΣΙ. Την ευθύνη για την απαγωγή του καταδικασθέντος για τη δολοφονία της κόρης του, ανέλαβε χθες ο 72χρονος Αντρέ Μπαμπερσκί, στον οποίο θα απαγγελθούν κατηγορίες απαγωγής, σωματικής βλάβης και σύστασης και συμμορίας.

Ο Μπαμπερσκί φέρεται να πλήρωσε άγνωστους κακοποιούς, που απήγαγαν τον 74χρονο Γερμανό καρδιολόγο Ντίτερ Κρόμπαχ, καταδικασθέντα από τη γαλλική δικαιοσύνη για τη δολοφονία της 14χρονης Καλίνκα Μπαμπερσκί, το 1982. Ο Κρόμπαχ κρυβόταν έκτοτε στη Γερμανία, ενώ την περασμένη εβδομάδα, ο Γερμανός γιατρός βρέθηκε δεμένος και φιμωμένος, με επιφανειακό τραύμα στο κεφάλι, στην είσοδο κατοικίας της γαλλικής πόλης Μιλούζ, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία. Γαλλικό κακουργιοδικείο είχε καταδικάσει ερήμην τον Κρόμπαχ σε ποινή ισόβιας κάθειρξης το 1995, για τον θάνατο της 14χρονης θετής κόρης του Μπαμπερσκί, που πέθανε στο σπίτι του Γερμανού καρδιολόγου το 1982, αφού είχε δεχθεί μυστηριώδη ένεση από τον Κρόμπαχ. Η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε, όμως, να εκδώσει τον γιατρό, υποστηρίζοντας ότι την υπόθεση είχαν απορρίψει τα γερμανικά δικαστήρια, κρίνοντας αθώο τον Κρόμπαχ.
Ο Γερμανός καρδιολόγος, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Παρισιού, πληροφορήθηκε εκεί την απόφαση της εισαγγελίας της γαλλικής πρωτεύουσας να τον κηρύξει προφυλακιστέο, ενώ αναμένεται να ορισθεί τακτική δικάσιμος για την υπόθεση. Ο Μπαμπερσκί, από τη μεριά του, δήλωσε στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ότι αφιέρωσε τη ζωή του στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Κρόμπαχ, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για τον θάνατο της θετής του κόρης. Σύμφωνα με τον εντολέα της απαγωγής, ο Κρόμπαχ νάρκωσε το κορίτσι, με σκοπό να το βιάσει.

Ο Μπαμπερσκί είπε επίσης ότι συνειδητοποιεί τη σοβαρότητα της πράξης του και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τη γαλλική δικαιοσύνη. «Είμαι έτοιμος να αναλάβω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί. Αυτή είναι η μεγαλύτερη μάχη της ζωής μου. Θυσίασα γι’ αυτή τη σταδιοδρομία μου, την προσωπική μου ζωή και επέλεξα την πρόωρη σύνταξη για χάρη της. Ο στόχος μου επιτεύχθηκε. Ο δολοφόνος της κόρης μου θα δικαστεί. Η συγκάλυψη της υπόθεσης είναι πια αδύνατη», είπε ο Μπαμπερσκί, που αφέθηκε ελεύθερος από το δικαστήριο, αφού κατέβαλε χρηματική εγγύηση.

Η επικείμενη παραγραφή της υπόθεσης στη Γαλλία, που θα συμβεί το 2015, οδήγησε τον συνταξιούχο λογιστή από την Τουλούζη της Νοτιοδυτικής Γαλλίας σε πραγματική εκστρατεία, με στόχο τον εντοπισμό του Κρόμπαχ. Ο Μπαμπερσκί διηγήθηκε ότι άγνωστος άνδρας τον πλησίασε στην αυστριακή όχθη της λίμνης Κονστάντσα, κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στα ίχνη του Κρόμπαχ. Ο άγνωστος του είπε ότι θα μπορούσε να παραδώσει τον Κρόμπαχ στη Γαλλία, ζητώντας του μόνο να καλυφθούν τα έξοδα των απαγωγέων.

«Συμφώνησα αμέσως να καλύψω τα έξοδα του ανθρώπου αυτού, του οποίου το όνομα δεν έμαθα ποτέ και του είπα ότι μπορούσα να του δώσω μέχρι 5.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα, δεν έχω πληρώσει ούτε ένα ευρώ», είπε ο Μπαμπερσκί.

Ο Κρόμπαχ, που είχε εξετασθεί από την αστυνομία μετά τον θάνατο της Καλίνκα το 1982, είχε ομολογήσει ότι χορήγησε ουσία ενδοφλεβίως στην 14χρονη, για να τη βοηθήσει να μαυρίσει πιο γρήγορα στον ήλιο. Η γερμανική δικαιοσύνη τον αθώωσε, όμως, ελλείψει στοιχείων.

ΠΗΓΗ: KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: