"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Καταδίκασαν 22χρονη δημοσιογράφο σε 60 χτυπήματα με μαστίγιο


ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΚΟ δικαστήριο καταδίκασε μια 22χρονη δημοσιογράφο να δεχτεί 60 χτυπήματα με μαστίγιο επειδή το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο για το οποίο εργάζεται μετέδωσε την εξομολόγηση ενός Σαουδάραβα για τις σεξουαλικές του περιπέτειες.
Η απόφαση αυτή ακολούθησε την καταδίκη, από το ίδιο δικαστήριο, του Μάζεν Αμπντούλ-Αουάντ σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών και 1.000 χτυπήματα με μαστίγιο, διότι εμφανίστηκε και μίλησε στο δίκτυο για την ερωτική του ζωή. «Δεν έχω απολύτως καμία σχέση με την εκπομπή στην οποία εμφανίστηκε ο Μάζεν Αμπντούλ-Αουάντ. Καταδικάστηκα απλώς και μόνο επειδή συνεργαζόμουν με το LΒC», δήλωσε η 22χρονη Ροζάνα.

Το LΒC είναι δημοφιλές στη Σαουδική Αραβία και πολλοί παρακολουθούν τα δυτικού τύπου ψυχαγωγικά προγράμματα και τις εκπομπές λόγου που μεταδίδει. «Είναι η πρώτη φορά που δημοσιογράφος καταδικάζεται για ένα αδίκημα που σχετίζεται με τη φύση της δουλειάς του», δήλωσε ο δικηγόρος της κοπέλας Σουλεϊμάν αλ Τζουμάιε.

Οι δικαστές, που είναι αποκλειστικά ιερωμένοι κι ανήκουν στην αυστηρή ουαχαμπίτικη σχολή του Ισλάμ, έχουν σχεδόν απεριόριστη δικαιοδοσία και εκδίδουν αποφάσεις βάσει της δικής τους ερμηνείας του ισλαμικού νόμου
ΠΗΓΗ: TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: