"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Με υπογραφή Γιώργου είχαν μονιμοποιήσει το 1999 τους εργαζομένους με stage

Της Σ. ΣΤΑΥΡΟΠΙΕΡΡΑΚΟΥ

Με δύο φωτογραφικές διατάξεις, που φέρουν την υπογραφή του σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, μέσα σ’ ένα χρόνο την περίοδο 1999-2000 μονιμοποιήθηκαν εργαζόμενοι με stage με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ σε δήμους και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Η υποκρισία που επιδεικνύει η κυβέρνηση Παπανδρέου στο θέμα των stage αποδεικνύεται περίτρανα στις δύο αυτές αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 9 Σεπτεμβρίου 1999 και στις 12 Σεπτεμβρίου 2000.

Οπως αναφέρεται στο ΦΕΚ 180: «Οσοι ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα κατάρτισης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Τοπικής Ανάπτυξης καταλαμβάνουν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κενές θέσεις μόνιμου προσωπικού στον δήμο στον οποίο πραγματοποίησαν την κατάρτιση».
Το θέμα ανέδειξε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα, Κώστας Πουπάκης, ο οποίος επισημαίνει ότι «η ενδεχόμενη ελλιπής ή κακή διαχείριση από την πλευρά του κράτους των προγραμμάτων stage δεν δύναται να μετατρέψει σε “εξιλαστήρια” θύματα αυτούς τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν ανάγκη ακόμα και τα 500 ευρώ. Η ανάγκη των συμπολιτών μας για μία θέση εργασίας, ακόμη και με αμοιβές-ψίχουλα, δεν έχει ούτε πράσινο, ούτε κόκκινο, ούτε μπλε χρώμα».
Εμφανώς διαφοροποιημένη από την επίσημη κυβερνητική θέση ήταν αυτή που εξέφρασε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, ο οποίος εμφανίστηκε ανοιχτός στο διάλογο για τα stage. «Εάν η κυβέρνηση άνοιγε το θέμα σε διαβούλευση, θα μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε και να βρούμε κριτήρια για τους εργαζομένους που απασχολούνται επί χρόνια στα stage», τόνισε χαρακτηριστικά.
ΠΗΓΗ: ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: