"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΟΑΣΟΚ-ο-ΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Διεγράφη το σοβαρότερο περιστατικό και η γραφικότητα τη γλίτωσε!

 

Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Χωρίς να το ξέρει, ο βουλευτής Μπαρχάν Μπουράν, που τον διέγραψαν προχθές από το ΠΑΣΟΚ, θυσιάστηκε, για να γλιτώσει ένα απείρως μεγαλύτερο ταλέντο της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης,
ο γιατρός από τη Λέσβο. 

Αν την ίδια ημέρα διαγράφονταν δύο βουλευτές, για ξεχωριστούς λόγους μάλιστα ο καθένας τους, το ΠΑΣΟΚ θα γινόταν ρεζίλι, πάνω που ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία.  

Συνεπώς, διεγράφη το σοβαρότερο περιστατικό και η γραφικότητα τη γλίτωσε.

Αφήνω κατά μέρος την αξιοθρήνητη διάψευση στην οποία υποχρεώθηκε να προβεί ο βουλευτής Λέσβου για να σωθεί και πάω στην ουσία. Αν παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη, είπε, για λόγους εθνικού συμφέροντος, τότε καλώς τον παρακολουθούσαν, διότι το εθνικό συμφέρον είναι υπεράνω όλων. Αυτά είπε και μετά τα μάζεψε και τα κατάπιε. 

Αν όμως ο εχθρός του εθνικού συμφέροντος, για το οποίο κόπτεται ο κ. Παρασκευαΐδης, είναι ο εθνικός κίνδυνος, τότε θα πρέπει ο ίδιος, αυτοβούλως, να εγκαταλείψει το συντομότερο δυνατόν την πολιτική (να παραδώσει την έδρα του κ.λπ.), διότι, με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα πράγματα, αυτός είναι εθνικός κίνδυνος! 

Κατανοώ ότι δεν θα είναι τόσο απλό να συμφωνήσει και ο ίδιος να φύγει. Αν όμως...

 

 του το εξηγήσουν γλυκά, θα το καταλάβει.  

Δεν είναι κακοπροαίρετος άνθρωπος, θα βοηθήσει…



Δεν υπάρχουν σχόλια: