"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Ο παπατζής από το Μαϊάμι κάνει κρουαζιέρα


Του  Μάνου Βουλαρίνου

κρουαζιέρα (η) 1. θαλάσσιο ταξίδι αναψυχής «με δεδομένο ότι είσαι τόσες ώρες κλεισμένος σε ένα πλοίο, η κρουαζιέρα είναι ό,τι πιο κοντινό σε έκτιση ποινής» 2. πολιτική περιοδεία «ο Κασσελάκης πήρε τον πιστό του υπηρέτη Αποστολάκη και ξεκίνησαν την 10ήμερη κρουαζιέρα τους» 3. αγώνας για την Αριστερά «μαζευτήκαμε εδώ για να τιμήσουμε έναν σύντροφο που η ζωή του είναι γεμάτη κρουαζιέρες»

Το ψυχαγωγικό σόου που προσφέρει εδώ και οκτώ μήνες ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα συνεχίζεται, αυτή τη φορά ακόμα πιο υγρό απ’ ό,τι συνήθως. Γιατί μη μπορώντας να κρατηθεί και να μην κάνει κάτι αστείο, ο παπατζής από το Μαϊάμι πήρε την πιστή του ορντινάντσα, τον ναύαρχο Αποστολάκη, νοίκιασε ένα γιοτ και ξεκίνησε 10ήμερη κρουαζιέρα στα νησιά του Αιγαίου. 

Ο ίδιος την αποκαλεί περιοδεία, αλλά ίσως όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε στη λέξη «αρπαχτή».  

Κι επειδή ο άνθρωπος που «είναι προορισμένος για παπάς ή για κάτι σπουδαίο» δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, το σκάφος το οποίο νοίκιασαν έχει το πολύ ωραίο όνομα «Parafron», πιθανότατα για να περιγράψει τον τι πρέπει να είναι κάποιος για να τον πάρει στα σοβαρά.  

Σε κάθε περίπτωση, μαζί με το γέλιο, που σε κάθε ευκαιρία προσφέρει ο Στέφανος, δεν μπορώ να μη σκεφτώ πόσο στενάχωρο είναι να μην υπάρχει ένας σύγχρονος Ομηρος να μετατρέψει σε λυρικό έπος αυτή τη σύγχρονη δεκαήμερη Οδύσσεια.

Κατά τα άλλα, η υποδοχή των κατοίκων των νησιών είναι θερμή, με θερμότερη όλων αυτή κατά την οποία...

 

 ένας γενειοφόρος κύριος στη θέα του ηγέτη της Τζάκρη άρχισε ενθουσιασμένος να φωνάζει «άντε, ρε μεγάλε Στέφανε» και «να ’σαι καλά, Στέφανε κι εσύ Αποστολάκη» και στη συνέχεια, ακόμα πιο ενθουσιασμένος, άρχισε να βαράει κάτι κουδούνες που είχε πρόχειρες, υποθέτω για τέτοιες μεγάλες στιγμές ενθουσιασμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: