"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-γαλαζαίικα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Τα σούργελα που αλλάζουν τον κόσμο !

 Του ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

Όλγα Κεφαλογιάννη. Υπουργός, με το σπαθί της, χωρίς καμμία στήριξη από οικογενειακά ή επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αγωνίζεται για... ισονομία των γυναικών. Δεν μας λέει όμως ποιος νόμος είναι εις βάρος των γυναικών και γιατί η κυβέρνησή της δεν τον έχει αλλάξει εδώ και 5 χρόνια.

Εκτός αν δεν ξέρει τι σημαίνει ισονομία. Ή, εκτός κι αν ως ισονομία εννοούμε την άρση των αδικιών (ποσοστώσεις, γυναικεία επιχειρηματικότητα κ.λπ.) εις βάρος των ανδρών.

Βεβαίως, καθιερώνει διά της επαναλήψεως όλες τις γελοιότητες των φεμιναζί για "έμφυλη βία" και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην αγορά εργασίας, προφανώς διότι η αγορά εργασίας είναι πατριαρχική και την κουμαντάρουν τα τοξικά σερνικά, οπότε όλες οι καλές θέσεις για οικοδόμους μπετατζήδες, οξυγονοκολλητές, κομπρεσεράδες, χειριστές εκσκαπτικών είναι πιασμένες από τοξικά αρσενικά, και τι μένει στις γυναίκες τις καημένες; Να γίνουν εισαγγελείς και δικαστίνες. Τέτοια αδικία.

Και μόνο το ότι η ημερίδα ονομάζεται "Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο" αρκεί για να χαρακτηρισθεί σεξιστική.

Τον κόσμο τον αλλάζουν (προς το καλύτερο, γιατί μπορεί να συμβεί και το αντίστροφο) εμπνευσμένοι, γενναίοι άνθρωποι, των οποίων το φύλο ή ο ερωτικός προσανατολισμός ή οτιδήποτε άλλο μάς είναι εντελώς αδιάφορο.

Πώς θα χαρακτηρίζατε μια ημερίδα…

 

 "Κοντοί που αλλάζουν τον κόσμο" ή "Πρασινομάτηδες που αλλάζουν τον κόσμο" ή "Ποδολάγνοι που αλλάζουν τον κόσμο";

Υ.Γ. Πόση γελοιότητα θα αντέξουμε, ρε φίλε; Θα τελειώσει ποτέ αυτός ο εφιάλτης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: