"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-γαλαζαίικα ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Ο "γίγας" Μηταράκης "ζωγράφισε" πάλι !!!

Toυ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Πολύ καλή η πρωτοβουλία του βουλευτή Νότη Μηταράκη να ζητήσει, με ερώτηση του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, «τη δημιουργία ειδικής ομάδας εργασίας, που θα δίνει λύσεις στο φαινόμενο της γονεϊκής αποξένωσης»! 

Ακούγεται στρυφνό, αλλά είναι κάτι πολύ απλό: στις περιπτώσεις που οι γονείς αλληλομηνύονται, συχνά μάλιστα με πολλαπλές μηνύσεις, για την επιμέλεια του παιδιού, αυτές οι μηνύσεις να διεκπεραιώνονται από κοινού. Πολύ σωστό και λογικό.

Θα ήταν καλύτερα όμως, αν η ομάδα εργασίας ήταν έφιππη. Νομίζω ότι θα προσέδιδε στον θεσμό που εισηγείται ο κ. Μηταράκης ένα πρόσθετο κύρος. Αλλωστε, ο ίδιος ο καλός βουλευτής ανέπτυξε τις σκέψεις του στη Βουλή, χρησιμοποιώντας στρατιωτική ορολογία. Για την ταχεία και αποτελεσματική διεκπεραίωση, λ.χ., ζήτησε
«να υπάρχουν ειδικά φυλάκια με δικαστές που γνωρίζουν καλά τα θέματα του οικογενειακού δικαίου».  

Φυλάκια;  

Αν λοιπόν μιλάμε για «φυλάκια δικαστών», τότε γιατί όχι έφιπποι δικαστές; 

Θα πρότεινα μάλιστα θωρακοφόροι. Και οι Αγγλοι και οι Γάλλοι και οι Ιταλοί έχουν από αυτούς. Γιατί όχι και εμείς; 

Ας είναι και δικαστές, τι πειράζει; 

Για όσους ενδεχομένως δεν θα μπορούν, για ευνόητους λόγους, να σκαρφαλώσουν σε κέλητα του ιππικού, η Υπηρεσία...

 

 θα διαθέτει γαϊδουράκι…



Δεν υπάρχουν σχόλια: