"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΝουΔοΛΑΘΡΟΜΑΧΜΟΥΤΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Μας έχουν ταράξει στην κανονικότητα…

 


Toυ Strange Attractor

Πριν καν τελειώσει η προηγούμενη εβδομάδα με όλον τον πολιτικό της σουρεαλισμό, σκάει μύτη η καινούργια, και ξανά μανά από την αρχή.

Δεν τους προλαβαίνω…

Ας ξεκινήσουμε από την Αυστρία, όπου όταν εμείς γράφαμε τραγωδίες και έπη οι εκεί τότε κάτοικοί της πηδούσαν ημίγυμνοι από δένδρο σε δένδρο.

Βέβαια, από τότε μέχρι σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό κάτω από τη γέφυρα.

Με αποτέλεσμα ο δημοφιλέστατος πρωθυπουργός της γενέτειρας του Αδόλφου, που μου θυμίζει όψη μαριονέτας, να εξαναγκαστεί σε παραίτηση επειδή πιάστηκε, λένε, με τη γίδα (μωράκι βέβαια) στην πλάτη.

Τι έκανε ο αθεόφοβος;

Έδωσε ένα μαύρο εκατομμύριο από κρατικά κονδύλια στα ΜΜΕ της χώρας του για να τον γλείφουν πατόκορφα, καθώς και σε καιροσκόπους δημοσκόπους για να βγάζουν ευνοϊκές γι’ αυτόν δημοσκοπήσεις!

Πρωτάκουστες καταστάσεις.

Κάτι δηλαδή που στη χώρα του, όπου λειτουργούν οι θεσμοί, θεωρείται ανοσιούργημα.

Και γιατί το αναφέρω;

Διότι διαβάζοντας την είδηση στην ΑΥΓΗ, που αλλού, αφού τα υπόλοιπα ΜΜΕ κάνουν την… πάπια, θυμήθηκα τον δικό μας, που όχι μωράκι γίδα, αλλά κοτζάμ αγελάδα κουβαλάει στην πλάτη, αμέριμνος και ανέμελος ως είθισται.

Ο οποίος δικός μας έχει ήδη δώσει πάνω από 30-40 εκατομμύρια (για κρατικό χρήμα μιλάμε) στα αδέκαστα ΜΜΕ, εξ ου και καθημερινά ενημερωνόμαστε για το μεγαλείο του ανδρός σε όλους τους τόνους.

Χώρια οι αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις, που τα αποτελέσματά τους είναι ανάλογα εκείνων του άλλου επίγειου παράδεισου, της Β. Κορέας ντε.

Με αποτέλεσμα η χώρα μας να έχει τη (θλιβερή) πρωτιά ως μια από τις ελάχιστες στον πλανήτη όπου ο τύπος (η 4η εξουσία χα χα) αντί να ελέγχει την εξουσία τη στηρίζει γλείφοντάς την νυχθημερόν.

Βέβαια, για να είμαστε ντόμπροι, στα καθ’ ημάς όλα γίνονται νόμιμα, θεσμικά, και μάλιστα δημοσιεύονται και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ… αλίμονο.

Τι είμεθα; Τίποτα απατεώνες;

Τίποτα συριζαίοι, πρώην πασόκοι;

Εκτός κι αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του, λέμε τώρα, κάτσει καμιά στραβή, και ύστερα θα τρέχει ο γαλαντόμος (frontman)… Πέτσας, ως άλλος αυτοφωράκιας να πλΕρώσει τα σπασμένα.

Μέχρι τότε όμως ο Κυριάκος ελέγχει το παιχνίδι ως μαέστρος, εκπαιδευθείς σε αυτά τα τερτίπια παιδιόθεν, και μάλιστα αυτές τις ημέρες είναι, λένε τα ΜΜΕ, σε πλήρη αγωνιστική εγρήγορση ένεκα των πλημμυρών στη Β. Εύβοια, οι οποίες ήρθαν ως συνέπεια των καταστροφικών πυρκαγιών που την κατέπνιξαν επί καύσωνα.

Βέβαια, σε αυτό δεν συμφωνεί ο συνήθης ύποπτος κολαούζος Πέτσας, ο οποίος γενικά έχει πάρει φόρα (αρχίζει και ανησυχεί για την καρέκλα του μέχρι και ο Δένδιας), και όπως διατείνεται, οι πλημμύρες δεν έχουν καμία σχέση με τις πυρκαγιές!

Και όσοι συνδέουν αυτά τα δύο είναι κακότροποι, μπορεί και συριζαίοι, θα πρόσθετα εγώ ο ποταπός.

Όπως και να έχει, η Εύβοια μπορεί να κάηκε και να πλημμύρισε, αλλά δεν ανησυχεί.

Έχει τον Μπένο (όχι τον Μπάνο) που τη φροντίζει.

Μάλιστα, όπως διάβασα σε κάποιο ανυπόληπτο σάιτ, τον έχουν δει ασθμαίνοντα, με τα μανίκια σηκωμένα, να γεμίζει σακιά με άμμο έξω από το Πευκί, αφ’ εαυτού του, σε μια προσπάθεια δημιουργίας αναχωμάτων.

Ανιδιοτέλεια στο τετράγωνο…

Προσφορά στο κοινωνικό σύνολο στη νιοστή!

Και γιατί δεν υπάρχουν βίντεο ή φωτό, ρωτάνε κάποιοι;

Γιατί δεν τον κατέγραψε ο Τσαλίκας;

Γιατί δεν το ανέφερε η νύφη του πρωθυπουργού, ή έστω ο Μουτσινάς;

Διότι είναι σεμνός κύριοι… δεν είναι δημοκόπος, γι’ αυτό.

Αμάν πια… που αν δεν το πει κάποιος μαρκουτσοφόρος δεν το πιστεύετε.

Σε άλλες ειδήσεις (μη ξεχνάτε πως είναι ακόμη Δευτέρα) σήμερα είχαμε και άλλο εμβολισμό αστυνομικού περιπολικού από ντεσπεράντο κακοποιούς, ενώ είχαμε και ξυλοδαρμό αστυνομικού από ομάδα «προσφύγων πολέμου»!

Θα μου πείτε, και που είναι η είδηση ρε χάφτα;

Εδώ καθημερινά κακοποιοί εμβολίζουν «μπάτσους», και μαχαιρώνουν κόσμο και κοσμάκη οι «πρόσφυγες πολέμου» από χώρες που δεν έχουν πόλεμο.

Για καινούργιο μας το λες;

Σας το λέω διότι εδώ έχουμε μια περίεργη υπόθεση, όχι τόσο για το άγριο ομαδικό ξύλο που έφαγε ο αστυνομικός έξω από δομή προσφύγων παρακαλώ, αλλά κυρίως επειδή το έφαγε από μια ομάδα ικετών-επενδυτών, επικεφαλής της οποίας ήταν ένας Σύρος (το πιο πιθανό από το Μπαγκλαντές) «πρόσφυγας πολέμου», ο οποίος εξαγριώθηκε, λένε, επειδή ο αστυνομικός μπλόκαρε με το υπηρεσιακό λεωφορείο την… κούρσα του!

Όπα; Come again?

Πρόσφυγας πολέμου με δικό του ΙΧ;

Τα ύστερα του κόσμου!

Άντε να έχω δει «πρόσφυγες» με iPhone, iPad, ακριβά ντιζάιν ρούχα, ποδήλατα, κλπ. Μέχρι εκεί.

Αλλά να έχουν και ΙΧ;

Πόθεν προκύπτει;

Διότι αν δεν είχε πινακίδες Δαμασκού, τότε…

Με τι χρήματα ηγοράσθη;

Με τι ΑΦΜ εδηλώθη, και με τι εισόδημα εδικαιολογήθη;

Τι έγινε με τα τεκμήρια;

Με την ασφάλεια;

Με τα τέλη κυκλοφορίας;

Με την οδική βοήθεια;

Με τα διόδια;

Αφού ο εν λόγω ταλαίπωρος μένει σε δομή… αναξιοπαθών και έτσι.

Έχοντας χάσει στον πόλεμο και στα κύματα όλα τα χαρτιά του…

Έχοντας φτάσει στις ακτές μας γυμνός και πεινασμένος, ως άλλος ικέτης.

Και καλά που βρέθηκαν οι (επαγγελματίες) αλληλέγγυοι κάποιας φιλάνθρωπης ΜΚΟ και τον περιέθαλψαν (αλήθεια, τι έγινε με τον Κουμουτσάκο και την καταγραφή του; Ζει αυτός;).

Πόθεν λοιπόν η τόση οικονομική άνεση ώστε ο καημένος ο «πρόσφυγας» να έχει και δική του αυτοκινητάμαξα;

Μυστήρια πράγματα…

Και δεν θα έδινα σημασία στο γεγονός αν δεν συναντούσα πρωί πρωί τον φίλο μου τον Θανασάκη, που από ψηφοφόρος του ΠΟΤΑΜΙ που ήταν επειδή όπως έλεγε πρέπει ως κοινωνία να ασχοληθούμε επιτέλους και με το ακανθώδες ζήτημα του δημόσιου θηλασμού, στην πορεία έγινε φανατικός «κυριακίστα», και από το πρωί μέχρι το βράδυ βαράει το πληκτρολόγιο (έχει 17 προφίλ) γράφοντας ύμνους στα σόσιαλ μύδια για την τωρινή κυβέρνηση, που «μας έσωσε αφού».

Για την ψυχή της μάνας του το κάνει;

Για την ιδεολογία και μόνο υπέστη σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα; Δυο φορές μάλιστα;

Όχι ντε… είπαμε κυριακικός είναι, δεν είναι βλαξ.

Το κάνει, λέει, μπας και διοριστεί και αυτός πουθενά μετακλητός, αν και μέχρι στιγμής το τηλέφωνό του παραμένει σιωπηλό.

Και τι σχέση έχει ο ιδεολόγος Θανασάκης με τον δύσμοιρο αστυνομικό που έφαγε το ξύλο της αρκούδας επειδή έκλεισε το ΙΧ του δυστυχή «πρόσφυγα»;

Έχει και παραέχει.

Ο Θανασάκης λοιπόν...

 

 Έλληνας κανονικός, με τα εγγλέζικά του, τα φτυχία του, τις φορολογικές του υποχρεώσεις, που ακούει Πάριο και δακρύζει, και που στο κάτω κάτω πήγε και 9 μήνες φαντάρος, ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ να συντηρήσει, πόσο δε μάλλον να αγοράσει ΙΧ, και γι’ αυτό πηγαινοέρχεται 40 χρονών άνθρωπος με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, στοιβαγμένος ανάμεσα σε αναξιοπαθούντες «πρόσφυγες», ελπίζοντας πως κάποτε θα προλάβει και το πολυθρύλητο μετρό, που όταν ξεκίνησαν τα σκαψίματα τόσο ο ίδιος, όσο και ο σημερινός υπουργός Υποδομών που «εποπτεύει» την κατασκευή του, ήταν 10 χρονών παιδάκια.

Και όμως… ο κακόμοιρος Σύρος «πρόσφυγας» βολτάρει με το δικό του αμάξι, και άμα λάχει παρκάρει πάνω σε όποιο πεζοδρόμιο θέλει (ειδικά μπροστά από δομή), κι αν του γυρίσει το μάτι πλακώνει και όποιον θέλει στις φάπες, ακόμη και αστυνομικό εν υπΕρεσία.

Και ο λογαριασμός αν έρθει, τότε θα επιλέξει κάποιο από τα πολλά ονόματα, που έχει, να του τον χρεώσει.

Εν τω μεταξύ ο Θανασάκης ίσως αν είναι τυχερός, κι αν διοριστεί πουθενά σύμβουλος, με δική του σφραγίδα, να μπορέσει να μαζέψει λεφτά, και να αγοράσει (ηλεκτρικό) αμάξι σε καμιά 20αριά χρόνια.

Συνεχίστε λοιπόν εσείς να ζείτε τη νέα κανονικότητα που μας βρήκε, και μη ξεχάσετε εκτός από την αναμνηστική δόση του εμβολίου, να πλΕρώσετε και τα νέα τέλη κυκλοφορίας, που όπου να ‘ναι έρχονται.


Το κράτος χρειάζεται χρήμα για να δώσει στις δομές, στις ΜΚΟ, στα ΜΜΕ και στην… Aegean.

Την αγάπη μου…

ΥΓ- Σας υπογράφω πως στο φινάλε ο δαρθείς αστυνομικός μάλλον θα υποστεί ΕΔΕ για το ξύλο που έφαγε, ενώ μπορεί να τρέχει και στα δικαστήρια ως «ρατσιστής» αν τον περιλάβουν οι ΜΚΟ που λέγαμε…

Όσο για τον δυστυχή «πρόσφυγα»… εις υγείαν των κορόιδων.

 

ΥΓ2- Διάβασα μια είδηση για κάτι που έγινε σε μια άλλη από εκείνες τις χώρες που όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες… μπλα μπλα…

Στη Δανία λοιπόν, συνελήφθη Ιρακινός (μάλλον πρόσφυγας και αυτός) που είχε αγοράσει μια Λαμποργκίνι (270.000 ευρώ) στη Γερμανία και την οδηγούσε ως τη Νορβηγία, όπου διαμένει, με 276 χλμ/ω!!!!!

Σε δρόμο με όριο τα 120 χλμ/ω.

Συνελήφθη λοιπόν, και όχι μόνο του επιβλήθηκε πρόστιμο, αλλά του κατάσχεσαν και το αμάξι!

Το οποίο θα βγει σε πλειστηριασμό και τα έσοδα θα πάνε στον δημόσιο κορβανά!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: