"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΗΦΗΝΟΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Σας ακούμε με προσοχή! - Ζήτω ο προλεταριακός καπιταλισμός!

 


Toυ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗ

Με αίσθημα ευθύνης, μελετήσαμε τα προβλήματα/αιτήματα των δ/ντων των νηπιαγωγείων.(https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/anakoinoseis/360088_axiologisi-prothesi-paraitisis-335-proistamenon-nipiagogeion) Τα βρήκαμε σε επίσημο δημοσίευμα του συνδικαλιστικού τους φορέα και τα παρουσιάζουμε ΑΥΤΟΥΣΙΑ όπως ακριβώς τα διατυπώνουν οι ίδιοι.

Πρόκειται για πρόσθετες διαδικασίες εξοντωτικού χαρακτήρα, οι οποίες φέρνουν τους δ/ντες των νηπιαγωγείων μας σε κατάσταση απόλυτης απόγνωσης. Διαβάσαμε προσεκτικά τις διαδικασίες, εντοπίσαμε τα προβλήματα. Ακριβώς μετά ακολουθεί η πρόταση μας για τη λύση του αντίστοιχου προβλήματος. Τα είδαμε ένα ένα.

Όλα γίνονται μήπως αποφύγουμε το οδυνηρό γεγονός της πρόθεσης παραίτησης τους από τη θέση του προϊσταμένου. Ελπίζουμε να το καταφέρουμε.

Ξεκινάμε

Διαδικασίες προσλήψεων αναπληρωτών-παρουσιολόγια

Λύση: Να προσληφθούν άμεσα υπεύθυνοι διαδικασιών προσλήψεων. Αμέσως μετά βέβαια θα δημιουργηθούν κενά διότι θα χρειαστούν προσλήψεις για τις διαδικασίες των προσλήψεων των υπεύθυνων διαδικασιών προσλήψεων, αλλά μέχρι τότε βλέπουμε.
 

Πρωτόκολλα μνημονίων φυσικών καταστροφων και σεισμού

Λύση: Κάθε φορά που θα γίνεται σεισμός/πυρκαγιά πλημμύρα ΔΕΝ θα ασχολείται ο δ/ντης του σχολείου. Τι τον αφορά; Θα συγκροτούνται τριμελείς επιτροπές υπεύθυνων της τοπικής κοινωνίας. Προτείνουμε τον πλησιέστερο περιπτερά, το μανάβη και τον καντηλονάφτη της ενορίας στην οποία υπάγεται το σχολείο.
 

Επιβεβαιώσεις – επικαιροποίηση στοιχείων στο καταγραφικό σύστημα Myschool (τώρα πια και καθημερινά)

Λύση: Προσλήψεις υπεύθυνων που θα ασχολούνται με τη φροντίδα επιβεβαιώσεων - επικαιροποιήσεων στο καταγραφικό σύστημα. Εδώ μπορεί να υπάρξει μεγάλη εξοικονόμηση πόρων καθώς αυτοί που θα προσληφθούν θα μπορούν να κάνουν και τις "καταγραφές πρακτικών, πρωτόκολλων και άλλων βιβλίων" που περιγράφονται παρακάτω. Οι υπεύθυνοι βέβαια θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 ανά σχολείο για να καλύπτονται άδειες, ρεπό κτλ
 

Συνεδριάσεις συλλόγων Διδασκόντων και Σχολικής Κοινότητας

Λύση: Η συμμετοχή σε αυτές τις συνεδριάσεις να αποζημιώνεται με ποσό ίσο με αυτό που λαμβάνει ο πρόεδρος του ΣτΕ, για κάθε συνεδρίαση. 

 Καταγραφές πρακτικών, πρωτόκολλων και άλλων βιβλίων

Λύση: Αυτό το λύσαμε με τις προσλήψεις υπεύθυνων καταγραφικού συστήματος. Αυτές οι καταγραφές όμως θα αποζημιώνονται υπερωριακά με 170% προσαύξηση.
 

Έλεγχο των self και rapid test (μαθητών, εκπαιδευτικών, βοηθητικού προσωπικού)

Λύση: Να έρχεται να τα κάνει η Παγώνη.
 

 Αγορές υλικών (παιδαγωγικού, εξοπλισμού, καθαριότητας κλπ.)

Λύση: Προκύρηξη μειοδοτικών διαγωνισμών μέσω ΕΣΗΔΗΣ. Οι διαγωνισμοί θα είναι διεθνείς για να διασφαλίζεται απόλυτη διαφάνεια στις διαδικασίες.
 

Συνεργασία με το Δήμο για τεχνικές εργασίες της κτιριακής υποδομής

Λύση: Δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν. Να έρθουν να κάνουν ότι θέλουν, όπως το θέλουν, όποτε το θέλουν. Η μόνη περίπτωση να συνεργαστούμε το Δήμο είναι να πρόκειται για το σύντροφο Δήμο Μούτση.
 

Έλεγχο υλικών που αποστέλλονται από τον Δήμο

Λϋση: Πρόσληψη υπευθύνων παραλαβών με εξειδίκευση στο ποιοτικό έλεγχο. Εννοείται ότι θα χρειάζεται και βοηθητική πρόσληψη για κάλυψη αδειών, ρεπό αλλά και για τη κάλυψη της θερινής περιόδου σε περίπτωση που αποσταλλούν υλικά κατά τη θερινή περίοδο.
 

Πρωτόκολλα για τον Covid (π.χ. υπεύθυνος COVID, εξασφάλιση χώρου και εξοπλισμού αντιμετώπισης κρουσμάτων)

Λύση: Να έρχεται να τα κάνει η Παγώνη
 

 Υπεύθυνο ενδοσχολικής βίας

Λύση: Συμβάσεις υπεργολαβικού χαρακτήρα με τη πλησιέστερη στο σχολείο αριστερή συλλογικότητα. Μόλις κάποιο κζάνι αρχίσει τις μαγκιές θα προσέρχονται άμεσα κόκκινοι ροπαλοφόροι να το μπουζουριάζουν. Η σύμβαση θα ανανεώνεται με ετήσιες αναθέσεις και θα αμείβεται με τη φάπα. Το χτύπημα με παλούκι θα αμείβεται χωριστά. Ελλείψει αριστερής συλλογικότητας θα εξετάζονται και άλλες φασιστικές οργανώσεις αλλά πάντα με προτεραιότητα στην αριστερά.
 

Τηλεφωνητές/τριες κατά τη διάρκεια του μαθήματος για τη διεκπεραίωση παντός τύπου εργασιών και υποχρεώσεων (για το Δήμο, τη Διεύθυνση, τις παιδαγωγικές δραστηριότητες, θέατρα, επισκέψεις κλπ.)

Λύση: Πρόσληψη τηλεφωνητών/τριών. Φυσικά 2 ανά σχολείο για να καλύπτονται άδειες και ρεπό. Θα προτιμούνται υποψήφιοι/ες με εμπειρία στο νύχι (μανικιούρ-πεντικιούρ)

Όπως βλέπετε...

 

 όλα μπορούν να τακτοποιηθούν.

 
- Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
- Όχι στην αξιολόγηση-χειραγώγηση.
- Δεν θα περάσει ο φασισμός.
- Ζήτω ο προλεταριακός καπιταλισμός
 

- Άμα αργήσω φάτε



Δεν υπάρχουν σχόλια: