"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-ΚΚΕδο-ΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ - ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ: Η κυβέρνηση ψηφίζει Κίνα!

 


Τα γιγαντοπανό του ΚΚΕ στον Παρθενώνα δεν ενοχλούν, αλλά ενοχλούν τα πανό για την απελευθέρωση του Θιβέτ


    Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Την Κυριακή ακτιβιστές από το Θιβέτ και το Χονγκ Κονγκ ανέβηκαν στην Ακρόπολη και ύψωσαν δύο σημαίες -μια του Θιβέτ και μία με σύνθημα που καλούσε σε μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Πεκίνο το 2022. Η Αστυνομία επενέβη άμεσα, τους συνέλαβε και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Στις φωτογραφίες 2 & 3 δεν βλέπετε σημαιούλες αλλά γιγαντοπανό τα οποία τοποθέτησαν στο παρελθόν κουκουέδες στην Ακρόπολη δίχως να υπάρξουν κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., συλλήψεις και δικογραφίες.  

Για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό; 

Ίσως επειδή η άγραφη αλλά πανίσχυρη κομμουνιστική παράδοση του ελληνόφωνου κράτους απαγορεύει στις Αρχές να κάνουν κάτι εναντίον του ΚΚΕ. Άλλωστε οι Θιβετιανοί και οι πολίτες του Χονγκ Κονγκ με όσα λένε και κάνουν θίγουν τα συμφέροντα της Κίνας, στην οποία κυριαρχεί το Κομμουνιστικό Κόμμα. Γι’ αυτό και η αδράνεια των Αρχών.

Σχετικά υπενθυμίζεται η επιδίωξη του ΚΚΕ, στα Δεκεμβριανά, να ανατινάξει την Ακρόπολη. Στο βιβλίο που εξέδωσε το Αρχηγείον Στρατού (Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού – ΔΙΣ), το οποίο τιτλοφορείται «Η απελευθέρωσις της Ελλάδος και τα μετά ταύτην γεγονότα (Ιούλιος 1944 – Δεκέμβριος 1945)», διαβάζουμε για τα σχέδια του ΚΚΕ:

«Η ηγεσία του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια του Δεκεμβριανού Κινήματος, δεν εδίστασε να δώσει διαταγάς διά του συντρόφου Μπαρτζώκα, μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ και γραμματέως της ΚΟΑ, γνωστού υπό το ψευδώνυμο “Φάνης”, εις τα τμήματα του ΕΛΑΣ, διά την ανατίναξιν της Ακροπόλεως.

Την διαταγήν...

 

 έλαβε το υπό τον πρώην εκπαιδευτικόν Ιωάννην Λογοθέτην τμήμα, όστις ηρνήθη να την εκτελέση. Αργότερον, το στέλεχος τούτο του ΕΛΑΣ ανεφέρθη εις το Πολιτικόν Γραφείον της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ζητών να εξετασθή, μήπως ο σύντροφος Μπαρτζώκας ήτο αντιδραστικός πράκτωρ και έδωσε την διαταγήν, έλαβε, όμως, την απάντησιν ότι η απόφασις ανατινάξεως της Ακροπόλεως είχε τύχει της εγκρίσεως ολόκληρου του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ».

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην Ελλάδα, όπως πάντα…



Δεν υπάρχουν σχόλια: