"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Ο κοσμικός Ερντογάν Εκρέμ Ιμάμογλου και τα δικά μας ραγιάδικα σούργελα

 

Στην πολιτική, η αφέλεια και οι αυταπάτες μπορεί να αποδειχθούν χειρότερες ακόμα και από τον δόλο. Αυτό αναφέρεται επειδή είναι αφελής η αντιμετώπιση των Ελληνοτουρκικών από την αποκαλούμενη «ελίτ», η οποία είναι συστηματικά ενδοτική και ακατάλληλη να διαχειριστεί εθνικό και πολιτικό κεφάλαιο.

Τώρα, οι άνθρωποι που τρέμουν και μόνο στην ιδέα λεκτικής αντιπαράθεσης με τους Τούρκους έχουν βρει ψυχολογικό αποκούμπι στην αυταπάτη για την… καλοσύνη και την… ειρηνοφιλία του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Έχουν, μάλιστα, βρει ευκαιρία με την επίσκεψη που πραγματοποιεί στη χώρα μας να «πασάρουν» στο ελληνικό κοινό μια σειρά από ανοησίες και ευσεβείς πόθους, τα οποία παρουσιάζουν ως αποτελέσματα «εμβριθών» αναλύσεων.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου θέλει κάποια στιγμή να πάρει τη θέση του Ερντογάν όχι για να παραιτηθεί για λογαριασμό της Τουρκίας από διεκδικήσεις στο Αιγαίο και στη Θράκη, ούτε για να αποσύρει τους εποίκους και τα κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο μας. Απλώς, επιθυμεί να συνεχίσει τη διεκδικητική πολιτική σε βάρος των Ελλήνων με άλλο περιτύλιγμα. Στην ουσία δεν αλλάζει κάτι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιμάμογλου, όταν έκανε περιοδεία στα Κατεχόμενα (τον Μάιο του 2019), επισκέφθηκε το μνημείο του Ραούφ Ντενκτάς και έκανε δηλώσεις σχετικά με την «αρχή των δύο ίσων χωρών» στην Κύπρο.  

Επίσης, ο Ιμάμογλου, στις 4 Απριλίου 2021, στην επέτειο θανάτου του Αλπαρσλάν Τουρκές, ιδρυτή της δολοφονικής, ναζιστικής συμμορίας Γκρίζοι Λύκοι, εξέφρασε τον σεβασμό του για τον θανόντα.

Η γελοιότητα της αντιμετώπισης του Εκρέμ Ιμάμογλου από ορισμένους κατενθουσιασμένους πολιτικούς και αναλυτές της χώρας μας θυμίζει ακριβώς ό,τι είχε συμβεί με τον Ερντογάν, όταν και αυτός ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. Τότε και εκείνος παρουσιαζόταν ως «περιστερά της ειρήνης», και πολιτικοί, πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι τού είχαν αποδώσει την ιδιότητα του «μετριοπαθούς μουσουλμάνου».

Η πραγματικότητα...

 

 διέψευσε οικτρά όλους όσοι είχαν πειστεί για τις καλές προθέσεις του Ερντογάν. Με τον ίδιο τρόπο θα διαψεύσει και τους Ελληνες «οπαδούς» του Εκρέμ Ιμάμογλου.


Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: