"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΠΑΣΟΚοΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΗΦΗΝΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Η απόλυτη τρέλα…

 

Toυ Strange Attractor

Χρόνια το λέω… ζούμε σε καθεστώς υπαρκτού σουρεαλισμού.

Άσχετα του ποιο κόμμα είναι κυβέρνηση.

Ένας σουρεαλισμός γελοιότητας, που αν δεν σε πάρει από κάτω, τότε σίγουρα σου προσφέρει άφθονο γέλιο.

Κάποτε λοιπόν, μετά τα κιτσάτα ταρατατζούμ και τους καλαματιανούς χορούς των χουντικών, είχαμε τις καθημερινές πορείες φοιτητών για το δικαίωμα στην αντιγραφή(!!!) και για το δημοκρατικό πεντάρι.

Είχαμε επίσης καθημερινές διαδηλώσεις καταδίκης του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού στην… Ανγκόλα, μέχρι και εράνους για τη συγκομιδή του ζαχαροκάλαμου στη Νικαράγουα!

Αργότερα ζήσαμε εκείνο το φαιδρό φαινόμενο με την κήρυξη δήμων και κοινοτήτων ως αποπυρηνικοποιημένες ζώνες (θυμάμαι τη δεκαετία του ’80 τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης να έχει κηρυχτεί από τον δήμαρχο ως αποπυρηνικοποιημένη ζώνη, την ίδια ώρα που οι Αμερικάνοι λειτουργούσαν εκεί στρατόπεδο με πυραύλους ΚΡΟΥΖ και ΠΕΡΣΙΝΓΚ, στα πλαίσια του τότε ψυχρού πολέμου).

Όπως θυμάμαι τότε που κατέρρευσε η ΕΣΣΔ, και οι Αμερικάνοι άρχισαν να αποχωρούν από το Ελληνικό, τον Λαγκαδά, κλπ., ένα πάγιο αίτημα δηλαδή όλων των «προοδευτικών» δυνάμεων του τόπου, και που η τότε (σοσιαλιστική) κυβέρνηση του ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, και του ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, τους εκλιπαρούσε να μείνουν διότι θα χάνονταν… θέσεις εργασίας.

Αργότερα, κι αφού μεσολάβησαν χίλια μύρια, και η χώρα πέρασε από την αγροτική παραγωγή απευθείας στην οικονομία των υπηρεσιών, με τον όποιο καπιταλισμό στο ενδιάμεσο να είναι στρεβλός, κρατικοδίαιτος και λούμπεν (το έλεγε και η 17 Ν), φτάσαμε επί κρίσης (όπως π.χ. λένε οι παλιοί «επί Παπάγου»), να ζήσουμε μέχρι αυθόρμητες δίκες του «μακελάρη» Κλίντον σε πλατείες, αυτοσχέδια λαοδικεία και συνελεύσεις ανησυχούντων πολιτών πάλι σε πλατείες, φλερτάροντας ακόμη και με τη σύσταση ανταρτοδικείων, ή «σοβιέτ» στις γειτονιές, που θα περιφρουρούσαν το δικαίωμα στην… ανυπακοή απέναντι στους τότε «ανάλγητους σαμαροβενιζέλους».

Ήταν η εποχή που ο σπινθηροβόλος Στρατούλης μας εξηγούσε το κοστολογημένο πρόγραμμα του Αλέξη, πείθοντάς μας πως όταν με το καλό αναλάβει ο Σύριζας, οι τοκογλύφοι θα μας παρακαλάνε να μας δανείσουν.

Ήταν οι ηρωικές εποχές που διάσημος μεγαλοδημοσιογράφος ντύνονταν γκεσταπίτης, ενώ μεγαλόσχημοι και άφθαρτοι αριστεροί πολιτικοί ζητούσαν τη σύλληψη του Στουρνάρα, την ίδια ώρα που άλλοι προετοίμαζαν μέχρι και ντου στο νομισματοκοπείο για να ελέγχουμε εμείς οι ίδιοι το νόμισμά μας.

Τότε που διάσημος ερωτικός τροβαδούρος έλεγε «Θα μαμήσω τον Σόιμπλε και θα τον κάνω να περπατήσει», με χιλιάδες εκστασιασμένους θαυμαστές του να τον χειροκροτούν…

Μια μάλιστα πασιονάρια, που εκλέχτηκε βουλευτίνα τόσο με «ακροδεξιό» κόμμα, όσο και με «ριζοσπαστικό αριστερό», μας συμβούλευε κάποτε να τυπώσουμε δραχμές.

Μια συνάδελφός της ψήφισε 4 μνημόνια με 3 διαφορετικά κόμματα. Όλα αντιμνημονιακά!

Ένας άλλος πάλι, έκανε απεργία πείνας κάθε τρεις και λίγο, βάζοντας όμως (αντί να χάσει) κιλά!!!!!

Μια άλλη, πρώην αρχιέρεια του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, μόλις έγινε υφυπουργός οικονομικών (με αρμοδιότητα τα δημόσια έσοδα, χα χα χα), μας εκλιπαρούσε να πληρώσουμε τους φόρους μας για να ανακάμψει η οικονομία. Για την Κατάντια Βαλαβάναινα μιλάω… τη θυμόσαστε; Η οποία όμως, έσπευσε να βγάλει τα χρήματά της σε τράπεζα του εξωτερικού…

Για να μην αναφερθώ σε έναν άλλο προβεβλημένο Συριζαίο, που συνιστούσε ντου στις τραπεζικές θυρίδες των πολιτών, για να μαζέψουμε τα κρυμμένα σε στρώματα κλπ. λεφτά του κοΖμάκη, αλλά όλα κι όλα… πάντα μέσα σε κοινοβουλευτικά πλαίσια.

Τους θυμόσαστε;

Όπως εγώ θυμάμαι εκείνον τον φαλακρό γκουρού της «συντεταγμένης χρεοκοπίας», η οποία θα μας έσωζε από τους «κακοί κσαίνοι τοκογλύφοι»;

Τον οποίο επίσης θυμάμαι κάθε μέρα στα κανάλια, μέσω Σκάιπ, να μας προειδοποιεί πως η δραχμή είναι μονόδρομος.

Και όπως επίσης τον θυμάμαι να ορκίζεται πως δεν πρόκειται ποτέ να πολιτευθεί… χα χα χα.

Τέτοιοι υπάρχουν σε όλες τις παρατάξεις.

Ξεχνάω την πρωτιά σε ψήφους του Βουσμάνου, που έγινε ευρωβουλευτής χωρίς καν να γνωρίζει κατά που πέφτουν οι Βρυξέλλες;

Ή του άλλου, του «προγναθικού μινίστερου», του ηλεκτρόνιου όπως τον αποκαλούν κάποιοι, αφού κατάφερε κάποτε και ήταν σε 3 τηλεοπτικά πάνελ… ταυτόχρονα (και ζωντανά), ο οποίος από λάβρος μακεδονομάχος, μόλις έπιασε στασίδι στη σημερινή κυβέρνηση, αναλύει με πάθος και ζέση τα καλά της Συμφωνίας των Πρεσπών…

Και επίσης είχαμε και εκείνο το μεγαλειώδες κίνημα των «Αγανακτισμένων».

Με μαχητικά μέλη του να κάνουν κατάληψη (εκτός από τον χώρο πέριξ του Λ. Πύργου) και στο Applebee’s στην παραλιακή λεωφόρο της ερωτικής συμπρωτεύουσας, μασουλώντας T- bone steaks και onion rings, τα οποία είχαν απαλλοτριώσει στα πλαίσια του όμορφου αγώνα τους…

Ένα κίνημα, που σε συνδυασμό με το άλλο, το πιο οργανωμένο, εκείνο του Αρτέμη, κόντεψε να βάλει φωτιά στα τόπια, με χιλιάδες «ενημερωμένους» πολίτες να σπεύδουν στις κατά τόπους ΔΟΥ και να επιδίδουν εξώδικα με βάση τα οποία όλα τα χρέη τους προς το δημόσιο τα καλύπτουν τα τρισεκατομμύρια που είχε στη διάθεσή του ο άσβερκος αυτόκλητος σωτήρας μας , αλλά που δεν τα ήθελε το κράτος, το οποίο προτιμούσε να πεθάνουμε όλοι από την πείνα παρά να βάλει χέρι σε αυτόν το θησαυρό!

Μιλάμε για τα ίδια άτομα, που για να ενταχθούν στο κίνημα αυτό, που διέθετε τρισεκατομμύρια, θα έπρεπε πρώτα να πλΕρώσουν συνδρομή 30 ευρώ στον σωτήρα τους.

Μιλάμε για τρέλα…

Όπως ο άλλος, που πουλούσε χειρόγραφες επιστολές του Ιησού (στα Γαλλικά μάλιστα, αν θυμάμαι καλά), και που σήμερα αποτελεί σημαντικό κοινοβουλευτικό και θεσμικό παράγοντα, ηγούμενος κόμματος της αντιπολίτευσης!

Και τι δεν είδαμε δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια;

Όπως π.χ. τη «ζουρλή», που έγινε μάλιστα και πρόεδρος της Βουλής, και που κάθε μέρα κυνηγούσε τους «χωροφύλακες» της φρουράς, για να μη κατουράνε τα καπάκια στις τουαλέτες του κοινοβουλίου!

Με όλα αυτά τα τραγελαφικά να ολοκληρώνονται και να κορυφώνονται με το απίστευτο εκείνο 64% του δημοψηφίσματος (IQ test το χαρακτήρισα τότε), που μας ήθελε στα συσσίτια, πλην όμως περήφανους.

Θα πεινάσουμε, μας έλεγαν, αλλά θα είναι μια πείνα με επίκεντρο τον άνθρωπο!

Με αυτά και με αυτά λοιπόν φτάσαμε στο σήμερα, όπου ξυπνάς το πρωί και μαυρίζει η ψυχή σου στα πρωινά πάνελ, όπου όλοι ανεξαιρέτως μας πιπιπιλίζουν το μυαλό με το πώς θα πεθάνουμε ή θα διασωληνωθούμε απαξάπαντες λόγω της μετάλλαξης Δ, αν δεν σπεύσουμε να εμβολιαστούμε, αν και όπως λένε τελευταία και οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν.

Οι ίδιοι ανεπιστήμονες, που μέχρι προχθές μας διαβεβαίωναν πως το εμβόλιο είναι πανάκεια… τώρα ίσως και αν, και πάντα με τρίτη δόση (αναμνηστική την ονόμασαν).

Χάθηκε και ο Δρ. Σήψας (ο χαρωπός), χάθηκε και ο Νικ Χάρντ, που κάποτε υποδεχόταν στους Ευζώνους (με τιμητικά αγήματα) τα 2-3 κιβώτια από τα πρώτα εμβόλια…

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά που ζήσαμε στις δεκαετίες τρέλας που μεσολάβησαν, έχουμε σήμερα ένα νέο κίνημα στα σκαριά, προς το παρόν «αυθόρμητο», που τι κάνουν τα μέλη του;

Μηνύουν γιατρούς, δασκάλους, κλπ. για… σύσταση εγκληματικής συμμορίας, εσχάτη προδοσία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Βάζοντας δηλαδή σε ίση μοίρα τον Άιχμαν και τον Μένγκελε, με τη κυρά Σούλα τη νηπιαγωγό στο Κάτω Νευροκόπι!

Και με την περήφανη αστυνομία μας να σέρνει στα τμήματα δασκάλες, επειδή υπάκουσαν στις εντολές του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης (και του ΣΚΑΙ) και ζητούν μάσκες και σελφ τεστς από τους μαθητές.

Κάποιοι εκπαιδευτικοί μάλιστα στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, κινδυνεύουν με βαριά φυλάκιση και πλήρη πτώχευση, αφού τους επιδόθηκε πρόστιμο από ιδιώτη γονέα, συνειδητοποιημένο και ενημερωμένο, λέει, αρνητή, με το οποίο καλούνται να τον αποζημιώσουν με 2.7 εκατομμύρια!!!!!

Μέχρι και ο Αρτέμης ζήλεψε τη μεθοδολογία του πολυμήχανου αυτού Αίλυνα (με κεφαλαίο το Α).

Βέβαια, εδώ υπάρχει μια παράλειψη του κράτους:



Για να μπει π.χ. δικηγόρος ή πολίτης σε δικαστήριο, ελέγχεται για σελφ τεστ κλπ. από σεκιουριτάδες ή από αστυνομικούς.

Δεν ελέγχεται από τους δικαστές.

Στα σχολεία όμως οι εκπαιδευτικοί καλούνται να κάνουν και τους σεκιουριτάδες… οπότε;


Ποιος ξέρει τι γίνεται και στα πανεπιστήμια, τώρα που μπήκε στις καλένδες εκείνο το περίφημο αστυνομικό (άοπλο) σώμα της αστυνομίας των ΑΕΙ που θα αντιμετώπιζε τους παραβατικούς και τους μπαχαλάκηδες που διαφεντεύουν τους χώρους τους…

Ίσως να συσταθεί όταν θα δούμε και μετρό στη Θεσσαλονίκη, ποιος ξέρει;

Προς το παρόν παρακολουθούμε την επικαιρότητα, και άλλους μας πιάνει νευρικός κλονισμός, κι άλλους ατελείωτο γέλιο.

Δεν παλεύεται η κατάσταση…

ΥΓ- Βλέπω καθημερινά στο κανάλι του Ιβάν τις ειδήσεις, οι οποίες έχουν επικεντρωθεί στο δράμα που ζουν χιλιάδες παλιννοστούντες(!!!) από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, και οι οποίοι πήραν κάποτε ευνοϊκά στεγαστικά χαμηλότοκα και επιδοτούμενα δάνεια με την εγγύηση του δημοσίου, αλλά όπως λένε από την κρίση και μετά (2012) τους κόπηκαν τα επιδόματα, και δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις δόσεις με κίνδυνο να χάσουν από τις τράπεζες τα σπίτια τους!

«Μα είχαν εγγύηση του δημοσίου», λένε με αγωνία στις κάμερες… «γιατί να μας πάρουν τα σπίτια μας;».

I’m speechless… λέω εγώ ο ποταπός, που ζω στο νοίκι, και που κανένας δεν σκέφτεται τα δίκια μου…



Δεν υπάρχουν σχόλια: