"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Κομματική προπαγάνδα για τη νεκρή της Ρόδου


Του ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΔΕΡΗ

Δεν πυροδοτεί τον ανορθολογισμό τους η απελπισία της δημοσκοπικής καθήλωσης και η απομάκρυνση της προοπτικής επανόδου στην εξουσία.
Ο ανορθολογισμός τους τα τροφοδοτεί όλα αυτά.

Το αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας της καθηγήτριας στη Ρόδο από τον πρώην φίλο της απελευθέρωσε μια ακόμη ριπή ανορθολογισμού. Ο θεσμικά υπεύθυνος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης (άρα δεσμεύει τον όλον ΣΥΡΙΖΑ), έγραψε στο Twitter:

«Μια ακόμη γυναίκα σκοτώθηκε… αφήνοντας την ανασφάλεια να περιδιαβαίνει τις ψυχές των συμπολιτών μας, σε όλη τη χώρα. Πόσες ακόμη πρέπει να θυσιαστούν για να αντιληφθούν ότι η πολιτική Μητσοτάκη πρέπει να αλλάξει;»!

Τον έκραξε το σύμπαν. Ακόμη και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία εξεμάνη γράφοντας: «όχι στην πλάτη μας, όχι στο όνομά μας. Η χονδροειδέστατη απόπειρα εργαλειοποίησης μιας ακόμη στυγερής γυναικοκτονίας μας προσβάλλει βαθύτατα! Και ως γυναίκες και ως αριστερές». Και σε υστερόγραφο καταλήγει: «Σοβαρά τώρα; Αυτόν τον τρόπο αντιπολίτευσης επιλέγουμε;».

Θεωρώντας το ως ένα λάθος εν τη αντιπολιτευτική αγωνία του Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο γράφων δεν είχε ασχοληθεί. Όμως ο κ. Σπίρτζης επανήλθε χθες με μακροσκελή ανακοίνωσή του, όχι για να ζητήσει συγγνώμη, αλλά για να επαναλάβει την επίμαχη παράγραφο, απλώς συμπληρώνοντας την, για να διευκρινίσει εμμέσως ότι η πολιτική Μητσοτάκη στην οποία είχε αναφερθεί αφορά το δόγμα «Νόμος και Τάξη».

Καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα αστυνομία, αλλά μένει κανείς με την απορία αν επιθυμεί αστυνομοκρατία, αφού στην επόμενη παράγραφο γράφει:

«Πώς να απαντηθεί άλλωστε ότι και η συγκεκριμένη δολοφονία έγινε στον δρόμο, μέρα μεσημέρι, όπως και δεκάδες τα δύο τελευταία χρόνια, χωρίς να υπάρχει καμία επιτήρηση από την ΕΛΑΣ»! (Δηλαδή, με τη λογική του, σε κάθε δρόμο κάθε πόλης της Ελλάδας, να υπάρχει και ένας αστυνομικός!)

Το ότι έκανε ανίερη προπαγάνδα με αφορμή το αποτρόπαιο γεγονός, δεν του πέρασε από το μυαλό. Και όσοι σοκαρίστηκαν από την ανάρτησή του δεν ήταν πολίτες με κάποιο αξιακό κώδικα, αλλά κατ' αυτόν, «αυτόκλητοι υπερασπιστές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τρολ στα social media και λαϊκιστές, που ως συνήθως καλύπτουν τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης»!

Όμως και επί των ημερών τους έγιναν τέτοιες ειδεχθείς δολοφονίες γυναικών. Το 2015 σκοτώθηκαν 23 γυναίκες από άνδρες, το 2016 - 21 γυναίκες, το 2017 - 16, το 2018 -21, το 2019 -17. Οι μισές περίπου εξ αυτών σε ενδοοικογενειακό πλαίσιο.

Αλλά τότε...

 

 κανένα κόμμα τότε δεν σκύλευσε επί των νεκρών γυναικών, για να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ηθική διαφορά τους από τον Σπίρτζειο ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανής.

Η διαφορά φάνηκε και τώρα, από την ορθολογικότητα με την οποία αντιμετώπισε το θέμα ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Βλάχος. Σε συνέντευξή του χαρακτήρισε τη δολοφονία ως τραγική πράξη που αντανακλά τα βαθιά πατριαρχικά στερεότυπα που υπάρχουν ακόμη στην ελληνική κοινωνία και επιτρέπουν σε έναν άντρα να βιαιοπραγεί και να καταπιέζει μια γυναίκα όταν αυτή δεν αντιδρά όπως θα ήθελε εκείνος.

Άσχετα αν το συγκεκριμένο έγκλημα υπάγεται ή όχι σε αυτό το υπαρκτό κοινωνιολογικό πλαίσιο, διακρίνεται η μειλίχια προσέγγιση ενός σκεπτόμενου πολιτικού στελέχους που τον διακρίνει από τη χυδαία εκμετάλλευση που επεχείρησε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο κ. Βλάχος πρότεινε να ενταχθεί ως ειδεχθές το έγκλημα της γυναικοκτονίας στον Ποινικό κώδικα, κι αν αυτό δεν είναι εφικτό, να ενταχθεί ως επιβαρυντική περίσταση στα ζητήματα της σωματικής βλάβης ή της ανθρωποκτονίας.

Για να φανεί η διαφορά μεταξύ του τι σημαίνει αντιπολιτεύομαι και αλυχτώ αντιπολιτευτικά, συνέστησε στην κυβέρνηση να ακούσει και να δει με μεγάλη κατανόηση αυτό που συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, και διαβεβαίωσε ότι το ΚΊΝΑΛ θα βγει μπροστά και θα στηρίξει μια τέτοια αλλαγή στο δικαιικό σύστημα.

Θα πείτε στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή την άνευ αρχών αντιπολίτευση μπορούν να κάνουν. Γι’ αυτό είναι πλασμένοι. Αλλά και γι’ αυτό θα μένουν καθηλωμένοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: