"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔοΣΥΡΙΖΑίικο ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΟ-ΣΟΒΙΕΤΑΡΑΔΙΚΟ: Rebrain Greece> Για να επιστρέψουν όσοι έφυγαν μεταμορφώστε το ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ σε ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ και ξεχάστε τα καραγκιοζιλίκια με τις ελεημοσύνες

Στην περιοχή του Seattle, ο μέσος μισθός ενός απόφοιτου Πληροφορικής με εμπειρία 1-3 χρόνια είναι 106.991 δολάρια το χρόνο (συν μπόνους κλπ), σύμφωνα με το GlassDoor. 

Αν αφαιρέσουμε τον αναλογούντα φόρο 22 χιλ. δολάρια (για ανύπαντρο είναι αυτά, για οικογενειακό εισόδημα πέφτει στις 16 χιλ) και social security (ΙΚΑ) 6,5 χιλ, μένουν καθαρά περίπου 78 χιλ. δολάρια το χρόνο, δηλαδή 6,500 το μήνα (ή 5,500 αν τα θέλετε σε 14 μισθούς). 

Αυτά για απόφοιτο με ελάχιστη εμπειρία, όχι κανέναν "διακεκριμένο επιστήμονα," πριν τα μπόνους, μετοχές και εταιρικά αποταμιευτικά προγράμματα.
 
Προφανώς βέβαια το κόστος ζωής είναι υψηλότερο, συν το ότι οι βελανιδοφάγοι δεν έχουν ήλιο, τσίπουρο, filotimo κλπ κλπ, αλλά πείτε μου εσείς ποιος θα γυρίσει για τα 3 χιλιάρικα που δίνει ο Βρούτσης.  

Ας κοιτάξουν λοιπόν να φτιάξουν κράτος που...


 δε θα βλαστημάμε κάθε δύο λεπτά, καθώς και προϋποθέσεις για γρήγορη ανάπτυξη επιχειρήσεων (και δεν εννοώ καφετέριες/σουβλασερί), κι από εκεί και πέρα όποιος είναι να γυρίσει θα το κάνει έτσι κι αλλιώς γιατί του λείπει η χώρα του, όχι γιατί περιμένει την ελεημοσύνη του ελληνικού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: