"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΑ: "Έκρηξη" στον αριθμό των γάμων στην Ουγγαρία, χάρη στην πολιτική υπέρ της οικογένειας του Orban (Αντί να φέρνει λαθρομαχμουταράδες επιδοτεί τις νέες οικογένειες να κάνουν παιδιά)Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το νέο φιλογεννητικό πρόγραμμα της ουγγρικής κυβέρνησης φαίνεται να έχει ενισχύσει τον αριθμό των γάμων στη χώρα. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς να πούμε ότι θα υπάρξει αντίστοιχη αύξηση των γεννήσεων.

Στα τέλη Ιουλίου, προκειμένου να αποφευχθεί η δημογραφική παρακμή που υπονομεύει τη χώρα του, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν ανακοίνωσε ορισμένα φορολογικά οφέλη υπέρ των οικογενειών. Έτσι, από τα μέσα του καλοκαιριού, ένα νέο σύστημα προσφέρει στα ζευγάρια που παντρεύονται πριν από την 41η επέτειο της γυναίκας επιδοτούμενα δάνεια, μέχρι 10 εκ. φιορίνια ή 30.500 ευρώ. Το ένα τρίτο αυτού του δανείου θα ακυρωθεί αν το ζευγάρι αποκτήσει δύο παιδιά και το σύνολό του αν αποκτήσει τρία.  


Σύμφωνα με την Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία (KSH), ο αριθμός των παντρεμένων ατόμων έχει ήδη αυξηθεί κατά 20% τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων γάμων είναι ο υψηλότερος από το 1990. Μόνο τον Σεπτέμβριο του 2019, η Ουγγαρία σημείωσε κατά 29% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά την ίδια περίοδο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ουγγρική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 50.000 ζευγάρια είχαν υποβάλει αίτηση για ένα τόσο ευνοϊκό δάνειο.


 Παραμένει να δούμε αν οι παντρεμένοι του 2019  θα γεννήσουν περισσότερα μωρά. 


Μέχρι στιγμής, το ποσοστό γεννήσεων...


 μειώθηκε ελαφρά από την αρχή του έτους, από 1,49 έως 1,48 μωρά ανά γυναίκα. 


 Το μέτρο αυτό ευθυγραμμίζεται με την πολιτική κατά της μετανάστευσης του Βίκτωρ Ορμπαν, ο οποίος θέλει να είναι ο πρωταθλητής της δημογραφικής ανάκαμψης μιας χώρας που απειλείται από τη γήρανση και να αποφύγει μια “μεγάλη αντικατάσταση”.


Δεν υπάρχουν σχόλια: