"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΘΝΙΚΑ NoυΔοΡΑΓΙΑΔΙΚΑ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ: «Λαθραίοι» και Ερντογάν… κονταίνουν τον Κυριάκο


Πώς το είχε πει εκείνο το ωραίο ο Σημίτης; «Χρειάζονται και μερικές υποχωρήσεις για να αποφεύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις»;

Σοφόν το σαφές, φοβάμαι όμως ότι ως δόγμα δεν πολυταιριάζει σε κυβέρνηση που πρεσβεύει -υποτίθεται- πατριωτικές αρχές και προτάσσει την εθνική αξιοπρέπεια. 

Ταιριάζει ασφαλώς σε κυβέρνηση των Ιμίων. Τέτοια, όμως, θέλει να λέγεται η σημερινή της Νέας Δημοκρατίας;

Λοιπόν, δεν το μελέτησε καλά το μάθημα ο Κυριάκος και κινδυνεύει να μείνει μετεξεταστέος. Προετοιμάστηκε για τα μισά και τώρα, που στην ύλη προστέθηκαν νέα κεφάλαια, χρειάζεται επειγόντως φροντιστήριο.

Σαφώς και είχε σχέδιο η κυβέρνησή του. Για τη γρήγορη κατάληψη του κομματικού κράτους, για κάποιες μεταρρυθμίσεις, κυριότερη εκ των οποίων μέχρι τώρα αποδεικνύεται η… απαγόρευση του τσιγάρου, για την επιβολή μιας στοιχειώδους αντίληψης τάξης στα αντιεξουσιαστικά άβατα και για μια σχετική σταθεροποίηση στην οικονομία, που όμως ήταν προεξοφλημένη από τις επικύψεις των προηγούμενων. Α, και για την τακτοποίηση ημετέρων, τύπου Διαματάρη…

Δυστυχώς, όμως, κυβερνητική θητεία δεν βγαίνει απρόσκοπτα με έναν καλό υπουργό Εθνικής Οικονομίας και έναν καλό υπουργό Δημόσιας Τάξης. Γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και διαφορετικά.

Η Τουρκία άφησε για λίγο την Κύπρο και άρχισε να ασχολείται σοβαρά μαζί μας. Κατάφερε να σιγουρέψει τη σφήνα με τη Λιβύη, ακριβώς επειδή διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών με την Αίγυπτο, αλλά και επειδή η Ελλάδα απέτυχε να πιέσει την Αλβανία του Ράμα στην οριοθέτηση της ΑΟΖ με βάση τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου, γεγονός που θα μας έδινε τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα στην αποδόμηση του τουρκολιβυκού νομικού πυροτεχνήματος.

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωτοστατεί στο lobbying για την κάμψη των γαλλικών αντιρρήσεων, προκειμένου να πλασαριστεί και η Αλβανία μαζί με τα Σκόπια στον προθάλαμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χωρίς να απαιτήσει από τον Ράμα όχι τον σεβασμό των δικαιωμάτων της μειονότητας, αλλά ούτε τη δέσμευση στην οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, και μάλιστα με όρους δυσμενέστερους για την Ελλάδα σε σχέση με την αρχική συμφωνία, που ακυρώθηκε χάρη στην πίεση του Ερντογάν.

Ακατανόητα πράγματα…  

Ακατανόητο και το γεγονός ότι δεν σπεύδει η κυβέρνηση να θωρακίσει τη χώρα απέναντι στην τουρκική απειλή με εξοπλιστικά προγράμματα «εξπρές», που θα πάρουν τον χαρακτήρα επείγουσας πρωτοβουλίας εθνικής σωτηρίας. 

Πού θα βρει τα λεφτά;  

Ας τσακιστεί να σκεφτεί τρόπους! Εξελέγη για να βρίσκει λύσεις και όχι ασφαλώς για να… διαπιστώνει προβλήματα.
Ας υποχρεώσει τις τράπεζες να δίνουν τις προμήθειες που επιχείρησαν να αρπάξουν από τον κοσμάκη σε ειδικό ταμείο υπέρ του εθνικού σκοπού. Το ίδιο και τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. 

Ας αντικαταστήσει το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία με τέλος υπέρ της Εθνικής Άμυνας.  

Ας υποχρεώσει τις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις να συνεισφέρουν στις αμυντικές δαπάνες.  

Ας βάλει και μια ελάχιστη κράτηση στα (σχεδόν ανύπαρκτα) επιτόκια των μεγάλων καταθέσεων, όπως έκανε η Κύπρος. Κανένας Έλληνας δεν θα διαμαρτυρηθεί μπροστά στον κίνδυνο εθνικού ακρωτηριασμού.

Ας βάλει, επιπλέον, την κυρία Γιάννα, που ταξιδεύει ανά την υφήλιο ως πρέσβειρα του εθνομηδενιστικού… rebranding, να δώσει κάποια εκατομμύρια από την προσωπική της περιουσία, αν θέλει να έχει εθνικό ρόλο (που δεν θα έπρεπε να έχει). Το ίδιο ας κάνει και με τους άλλους «επωνύμους», ολιγάρχες, νταβατζήδες και μεγαλόσχημους της επιχειρηματικής σκηνής, που μοναδικό μέλημά τους φαίνεται ότι είναι πώς θα πετύχουν το καλό ενσταντανέ σε γάμους και δεξιώσεις φρικαλέας αισθητικής και ξιπασιάς.

Δεν τα κάνει αυτά η κυβέρνηση. Γιατί έχει αναγάγει σε τρόπο επιβίωσης τις δημόσιες σχέσεις και τη μοιρασιά ρόλων στα μεγάλα αφεντικά του τόπου. Και, κυρίως, γιατί φοβάται τους δανειστές, μην την προγκήξουν επειδή θα επιχειρήσει να ασκήσει εθνική πολιτική.

Αυτό το τελευταίο φαίνεται και στη διαχείριση του λαθρομεταναστευτικού, του δεύτερου μεγάλου πονοκεφάλου της χώρας.

 Εδώ και καιρό θα έπρεπε η κυβέρνηση να έχει κηρύξει το θέμα ως κορυφαία απειλή για την εθνική ασφάλεια, επιβάλλοντας μονομερείς δράσεις, έξω από το πλαίσιο όποιων Ευρωπαϊκών Οδηγιών.
Αυτό θα έκαναν κάθε εθνική οντότητα που αντιμετωπίζει κίνδυνο αφανισμού και κάθε κυβέρνηση που σέβεται την ψήφο αυτών που την εξέλεξαν. 

Ο Κυριάκος κιοτεύει. Ακούει μόνο... κάθε Ευρωπαίο «απεσταλμένο», τύπου Σχοινά, και φοβάται μην τον μαλώσουν η κυρία Ούρσουλα και η Φράου της Καγκελαρίας.  

Περιμένει να του δώσουν τη λύση οι Γερμανοί «φιλέλληνες», όπως ο Ζέεχοφερ, λες και χολοσκάνε αν θα γίνει η Ελλάδα χαβούζα απρόσκλητων μουσαφιραίων από την Ανατολή. Στην πόρτα τους να μη φτάσουν τους νοιάζει μόνο…

Κι όμως, και εδώ υπάρχει λύση. Και την έχουμε πει πολλές φορές: Κλειστές δομές στρατιωτικού τύπου για ΟΛΟΥΣ τους παράνομα εισερχομένους, σε ακατοίκητες βραχονησίδες ή κορφοβούνια της ενδοχώρας, απομακρυσμένες από τον αστικό ιστό και τον πολιτισμό. Εκεί όπου δεν θα πιάνει το κινητό… Χωρίς δικαίωμα μετακίνησης, επιδόματα, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ. Όχι κλειστά κέντρα-εστίες έκρηξης για τους υποψηφίους προς απέλαση και παραδίπλα… ελεύθερα κάμπινγκ για τους «αιτούντες», όπου θα μπορούν να περιφέρονται σε όλη την επικράτεια.

Δεν παίρνει τα μέτρα της η κυβέρνηση. Και αφήνει την πατρίδα εκτεθειμένη.  

Φοβάται τους απέναντι, τρέμει και τους δανειστές. 

 Μόνο που έτσι δεν πάει μακριά η βαλίτσα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: