"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Iδεοληπτικό μίσος και διάδοχοι δίχως φαντασία - Να πεθάνουμε αριστεροί, αφού ξανακυβερνήσουμε!

Γράφει το ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Διετέλεσε 3 και πλέον έτη υπουργός Οικονομικών.

Φορολόγησε τη μεσαία τάξη χωρίς οικονομική λογική αλλά με ιδεοληπτικό μίσος.

Το ομολόγησε δημόσια για 2η φορά στη διάρκεια του Συνεδρίου του Σύριζα.

Τον διαδέχθηκαν υποτίθεται φιλελεύθεροι υπουργοί αλλά δίχως φαντασία με αποτέλεσμα τόσο το Ασφαλιστικό όσο και το Φορολογικό της νέας κυβέρνησης να παραπαίμπουν σε Συριζαίους με γραβάτα.

Οχι δεν υπάρχει σωτηρία.

Το θλιβερό έως και αστείο του ρεπορτάζ: 

Kόντρα μεταξύ της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων που επιθυμούν έναν μετασχηματισμό του κόμματος σε ένα πιο κεντρώο σχηματισμό, στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής ανασυγκρότησης συνεχίστηκε με την ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο πρώην υπουργός οικονομικών είπε πως το δίλλημα μεταξύ δεξιάς κι αριστεράς υπάρχει πάντα κι είναι υπαρκτό, ενώ διαμήνυσε ότι «πρέπει να φτιάξουμε ένα κόμμα, όχι συστημικό το οποίο να απαντά σε 3 διλήμματα που χωρίζουν την αριστερά απ τη δεξιά και να : το κάνουμε πενηνταρακια στον κοσμο.

1. Ανισότητες

2. Πράσινη ανάπτυξη

3. Δικαιώματα και δημοκρατία


Στη συνέχεια τόνισε πως «δεν πρέπει να έχουμε αμφιβολίες κι αυταπάτες ούτε γι’ αυτά που κάναμε και γι’ αυτά που δεν κάναμε ως κυβέρνηση», ενώ κλείνοντας την ομιλία του σημείωσε «ως αριστερός είμαι 30-40 χρόνια κι ως αριστερός θα πεθάνω».

Ο Νίκος Μπίστης παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο είπε: «Κι εγώ όπως κι ο Ευκλείδης το έχω πάρει απόφαση πως θα πεθάνω αριστερός, αλλά...


 θέλω πριν έρθει το μοιραίο να προλάβω να ζήσω μια ακόμη κυβέρνηση της αριστεράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: